back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διώξεις κατά αγροτών για το μπλόκο της Νίκαιας – Αντίθετος ο Στ. Αραχωβίτης

Διαβάστε επίσης

Κλειστή και στα δύο ρεύματα παραμένει η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο κόμβο της Νίκαιας έξω από την Λάρισα από τα μπλόκα των αγροτών, ενώ σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε διώξεις κατά δέκα αγροτών από το συγκεκριμένο μπλόκο για παρακώλυση συγοινωνιών.

Οι δέκα καλούνται για δίκη την 1η Μαρτίου, ενώ οι συνάδελφοί τους καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τρομοκρατία και ποινικοποίηση των αγώνων.

Αντίθετος σε οποιαδήποτε δίωξη αγροτών για την συνδικαλιστική τους δράση, δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης. «Είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετοι στα αγροτοδικεία. Όπως δήλωσα και το πρωί στο δημόσιο ραδιόφωνο, η εποχή που ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των τρακτέρ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ωστόσο, οφείλουμε να διαχωρίσουμε την πολιτική εξουσία και την βούληση της, από τη δικαστική η οποία λειτουργεί με τους δικούς της νόμους και τους δικούς τους κανόνες και ταχύτητες. Μας κάνει εντύπωση βέβαια η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε στην προκειμένη περίπτωση η Δικαιοσύνη, ωστόσο δεν κρίνουμε το έργο της, παρά μόνο προβληματιζόμαστε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλα 12 σημεία της χώρας από τη Μακεδονία έως την Κρήτη. Μεταξύ αυτών είναι στην Εγνατία οδό στον κόμβο της Κουλούρας, στην διασταύρωση Λευκώνα πριν το τελωνείο Προμαχώνα , στην Αθηνών- Πατρών στο ύψος του Αιγίου, στον κόμβο Αγ.Γεωργίου έξω από τον Πύργο Ηλείας και στα Μεγάλα Χωράφια Ηρακλείου στην Κρήτη.

Οι αγρότες διεκδικούν καλύτερες εγγυημένες τιμές για τα προιόντα τους και μείωση του κόστους παραγωγής. Παράλληλα με τα ζητούν αύξηση του ακατάσχετου έως 12.000 ευρώ και 3.000 για τα παιδιά.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα