back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παναγ.Ρήγας: “Κυβερνητική προτεραιότητα μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, η υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος και η αναθεώρηση του Συντάγματος”

Διαβάστε επίσης

Κυβερνητική προτεραιότητα μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελούν η υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος και η Συνταγματική αναθεώρηση“ δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Παναγιώτης Ρήγας. Ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ μιλώντας στον Βασίλη Πάικο σημείωσε ότι ”η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να δημιουργήσει νέα δυναμική, ενώ σε ερώτηση για μια πιθανή συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, απάντησε ότι αυτό τηρεί αντιΣΥΡΙΖΑ στάση.

Αναλυτικά:

                         *ΓIA TH ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ  

 “ Σε όλα τα θέματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε με τον Π. Καμένο τουλάχιστον στα κομβικά , πήγαμε καλά. Υπάρχουν και υπήρχαν ιδεολογικές διαφορές και διαφορετική πολιτική αφετηρία. Η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία δημιουργεί νέες δυνατότητες για πολλά πράγματα.”  

 *ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΠΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 

 Β. Πάικος: Ο διαμορφούμενος διπολισμός βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση; Η έξοδος Καμένου από την κυβέρνηση όπως και η ακροδεξιά στροφή της ΝΔ;  

 Π. Ρήγας: “Οταν ουσιαστικά δεν υπάρχει ένας πολιτικός χώρος που να δημιουργεί αντίβαρο, βοηθάει πολύ”. 

Β. Πάικος: Επομένως, πάτε για ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά Κεντροαριστερά χωρίς το βασικό φορέα του Κεντρώου χώρου που είναι το ΚΙΝΑΛ, γίνεται;  

Π. Ρήγας: “Η διαμόρφωση του προοδευτικού πόλου πρέπει να έχει περιεχόμενο πάνω σε προγραμματικές θέσεις και στάση. Εφόσον το ΚΙΝΑΛ διαμορφώσει πρόγραμμα και προγραμματικό λόγο που δεν θα είναι αντισύριζα, γιατί τώρα εμφανίζει λόγο αντισύριζα χωρίς περιεχόμενο… Το ευρύ κοινωνικό φάσμα θα δώσει την απάντηση, δεν απαντούν μόνον κόμματα και πρόσωπα. Είναι θέμα βασικού πυλώνα, χωρίς ηγεμονισμούς”.  

Β. Πάικος: Βασικός πυλώνας του ευρύτερου προοδευτικού χώρου-όπως τον ορίζετε, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δικαιούται να εκτιμά ότι θα προσελκύσει κόσμο της κεντροαριστεράς; Γιατί ο βασικός του φορέας, το βασικό πολιτικό του υποκείμενο είναι αντισύριζα. Αυτό δυσκολεύει… 

Π.Ρήγας : “Δυσκολεύει και δεν μπορεί να διαμορφωθεί γρήγορα μεγάλη συσπείρωση. Δημιουργεί πρόβλημα στην κοινωνία. Αυτή τη στιγμή στο ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχουν πρόγραμμα και θέσεις. Υπάρχει σταθερή γραμμή προσανατολισμένη στο νεοφιλελευθερισμό και στη ΝΔ. Η ηγεσία έχει αυτή τη θέση χωρίς να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία σήμερα.  

                       *ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ  

Το χρώμα της κυβέρνησης ήδη είναι καθορισμένο. Ο πρωθυπουργός έχει να επιλέξει ποια πρόσωπα θα δώσουν τον χαρακτηρισμό και τη μεγαλύτερη εικόνα.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα