back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι προτεραιότητες του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιαννάκου

Διαβάστε επίσης

Επίσημη πρώτη σήμερα για τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος μετά τη δημοσίευση του διορισμού του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντά του.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ καθηγητή Σωτήρη Μπερσίμη στον νέο πρόεδρο καθηγητή Βασίλη Πλαγιαννάκο έγινε την περασμένη Παρασκευή, ενώ ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο καθηγητές μετείχαν σε ενημερωτικές συσκέψεις με τους Διευθυντές όλων των τμημάτων, προκειμένου ο νέος επικεφαλής του μεγαλύτερου οργανισμού της χώρας να αποκτήσει μία ακριβή εικόνα για τον ΕΟΠΥΥ.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιαννάκος
Ο τ. πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης

Σύμφωνα με πληροφορίες και όσα ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνεργάτες τους, ο κ. Βασίλης Πλαγιανάκος ανάμεσα στους στόχους του είναι η προώθηση της ψηφιακής αποϋλοποίησης των συνταγών με ταυτόχρονη κατάργηση των ελεγκτών.

Επίσης, προτεραιότητά του θα είναι η δημιουργία νέων φαρμακείων του Οργανισμού όπως και η διανομή φαρμάκων στο σπίτι σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Το φλέγον όμως ζήτημα για το οποίο ο κ. Β. Πλαγιαννάκος έχει θέσει ως πρώτο στην ατζέντα του είναι η υπογραφή συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με ειδικευμένους γιατρούς.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είχε επιπλέον άτυπες συναντήσεις γνωριμίας με εκπροσώπους των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ, όπως τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

Νίνα Κομνηνού

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα