back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μειωμένη η συμμετοχή στις χθεσινές διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων”

Διαβάστε επίσης

Στην χθεσινή ενδέκατη πράξη των κινητοποιήσεων των “κίτρινων γιλέκων” συμμετείχαν συνολικά σε όλη τη χώρα 69.000 πολίτες, όταν τα δύο προηγούμενα Σάββατα η συμμετοχή είχε ξεπεράσει τις 83.000. Τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές χαρακτηρίζονται “περιορισμένα”, ενώ έγιναν κάποιες δεκάδες συλλήψεις.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, 4000 “κίτρινα γιλέκα” διαδήλωσαν χθες στο Παρίσι και 69.000 σε όλη τη χώρα. Με κεντρικό σύνθημα “Μακρόν παραιτήσου!” κάποιες χιλιάδες διαδήλωσαν για ένα ακόμα Σάββατο στο Μπορντό, την Μασαλία και στην Τουλούζ, ενώ σε κάποιες από αυτές τις περιοχές στην πορεία είχαν επίσημη συμμετοχή και τα μεγάλα τοπικά συνδικάτα.

Στην γαλλική πρωτεύουσα υπήρχαν τέσσερα διαφορετικά ραντεβού, το κάθε ένα από άλλη συλλογικότητα των “κίτρινων γιλέκων”. Αποκορύφωμα της ημέρας ήταν η συνάντηση όλων των διαφορετικών διαδηλώσεων στις 4 περίπου το μεσημέρι στην πλατεία της Βαστίλης.

Εκεί ξέσπασαν και τα περισσότερα επεισόδια με τους διαδηλωτές να στήνουν οδοφράγματα και να πυρπολούν αυτοκίνητα, και την αστυνομία να απαντά με ρίψεις νερού και δακρυγόνων. Σαν αποτέλεσμα υπήρχαν και αρκετοί τραυματισμοί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα καταδίκασε την βία στο Παρίσι και στην επαρχία από “ταραχοποιούς μεταμφιεσμένους σε κίτρινα γιλέκα”, όπως σημείωσε.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα