back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεχίζει την επέλασή του ο «Φοίβος» με χιόνια, βροχές και καταιγίδες

Διαβάστε επίσης

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν σήμερα στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Οι άνεμοι πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στην Αττική. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός από τις απογευματινές ώρες θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 9 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα και στα ανατολικά θα σταματήσουν. Άνεμοι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 4 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες που μέχρι τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Ο καιρός από τα βόρεια βαθμιαία θα βελτιωθεί.Άνεμοι στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρέ στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μεγάλες ποσότητες σκόνης από τη Λιβύη

Μεγάλες ποσότητες σκόνης, που ανυψώθηκαν από τις ακτές της Λιβύης και κινήθηκαν προς τη χώρα μας, έφερε η κακοκαιρία «Φοίβος», η οποία πλέον υποχωρεί σταδιακά, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Εκτός από τις ισχυρές βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους, που δημιούργησαν πολλά προβλήματα, οι κάτοικοι της Nότιας και Aνατολικής Ελλάδας βρέθηκαν αντιμέτωποι με σημαντική μεταφορά σκόνης από την Αφρική, η οποία προκάλεσε και λασποβροχές.

Τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχοπτώσεων την Παρασκευή καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo στο Παρανέστι Δράμας (113 χιλιοστά), ενώ στην Αττική την περισσότερη βροχή δέχθηκε η Αγία Παρασκευή (74 χιλιοστά). Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν καταγραφεί στην Παξιμάδα Καρύστου (137 χιλιόμετρα την ώρα) και στην Αμοργό (114 χλμ/ώρα), ενώ και στο σταθμό Φαλήρου-ΣΕΦ ο άνεμος έφθασε τα 100 χλμ/ώρα.

Προβλήματα από τη σφοδρή βροχόπτωση στην Καβάλα

Σοβαρά προβλήματα σε όλο το Νομό Καβάλας δημιούργησε η κακοκαιρία Φοίβος.

Πολύωρη διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στον πρώην Δήμο Φιλίππων. Σε αγροτική περιοχή κοντά στη Λυδία δέντρο έπεσε στα καλώδια ρεύματος. Σημειώθηκε βλάβη και διακοπή παροχής.

Οπως αναφέρει το proininews.gr στην πόλη της Καβάλας σημειώθηκε πτώση δέντρων στις δυτικές συνοικίες. Μία ακόμη φορά έπεσε δέντρο στον Άγιο Λουκά, πιο ψηλά από το πάρκο της περιοχής.

Στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου σημειώθηκε χαλαζόπτωση και οι νότιοι και ανατολικοί άνεμοι διέκοψαν τα δρομολόγια από και προς τη Θάσο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα