back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απαγόρευση εισόδου στο στρατό των ΗΠΑ διεμφυλικών ατόμων

Διαβάστε επίσης

Με ψήφους πέντε υπέρ προς τέσσερις κατά το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών επέτρεψε στην αμερικανική κυβέρνηση να άρει τους περιορισμούς που μέχρι σήμερα «μπλόκαραν» την πρόταση Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στον στρατό ορισμένων κατηγοριών διεμφυλικών ατόμων.

Ο Τραμπ είχε εκφράσει την απόψη του για το συγκεκριμένο θέμα μέσω Τwitter to 2017, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ από εδώ και στο έξης δεν θα «δέχονται ή επιτρέπουν» τη στράτευση Αμερικανών διεμφυλικών πολιτών, καθώς αυτή απαιτεί «τεράστιο υγειονομικό κόστος» και «διαταράσσει» την ομαλή λειτουργία του στρατεύματος.

Με την απόφαση αυτή παύουν από σήμερα οι περιορισμοί που «μπλόκαραν» την πρόταση. Η συγκεκριμένη πρόταση απαγορεύει την είσοδο στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σε όσους διεμφυλικούς «έχουν προχωρήσει σε αλλαγή φύλου ή βρίσκονται στη διαδικασία αυτής της μετάβασης».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις είχε τροποποιήσει την κυβερνητική πρόταση, περιορίζοντας την σε διεμφυλικά άτομα με μακρά ιστορία δυσφορίας φύλου, εξαιρώντας εκατοντάδες διεμφυλικούς που υπηρετούν ήδη ή σκοπεύουν να υπηρετήσουν «το βιολογικό τους φύλο».

 

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα