back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σταθάκης: Καμία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος – Δεν θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές

Διαβάστε επίσης

«Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καταναλωτές μέχρι στις εκλογές», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, στο περιθώριο του συνεδρίου Εcomobility 2019, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Η εμπορική πολιτική της καθορίζεται από την εταιρεία”, συμπλήρωσε ο υπουργός αφήνοντας ανοικτό « παράθυρο» για την μείωση της έκπτωσης της συνέπειας των καταναλωτών. « Η σχετική απόφαση δεν αφορά το υπουργείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά οι μέσες τιμές δικαιωμάτων ρύπων τον περασμένο χρόνο δεν ήταν ιδιαιτέρως υψηλές. Όποτε ακόμη και στην περίπτωση επιβολής ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα, δεν θα επηρεάσει σημαντικά το τιμολόγια.

Σχετικά με την μείωση του ΕΤΜΕΑΡ ( τέλος υπέρ των ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας) που καταβάλλουν οι καταναλωτές ως αντιστάθμισμα στην επιβολή ρήτρας ρύπων στα τιμολόγια ρεύματος, ο υπουργός ανέφερε ότι το πλεόνασμα του ΕΛΑΠΕ ( ειδικός λογαριασμός ΑΠΕ) μετά τη διατήρηση ενός μαξιλαριού 70 εκατ. ευρώ υπολογίζεται μόνο σε επιπλέον 10 εκ ευρώ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει σημαντική μείωση στο ΕΤΜΕΑΡ και άρα στα τιμολόγια.
Επιπλέον η αναμενόμενη διείσδυση της πράσινης ενέργειας τον επόμενο χρόνο, η οποία αναμένεται ότι θα είναι σημαντική, δεν επιτρέπει ακόμη συζητήσεις για μείωση του ΕΤΜΕΑΡ.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα