back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στ. Θεοδωράκης: Θα ψηφίσω πρόταση μομφής αν κατατεθεί από τη ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Θα ψηφίσω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αν κατατεθεί από τη ΝΔ, δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν βοηθάω την κυβέρνηση Τσίπρα, είμαι αντίπαλος της”.

Είναι δύσκολο να είσαι σε ένα μικρό κόμμα, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση για τη διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού και πρόσθεσε με νόημα: Θα μπορούσα να προσδεθώ στον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, είχα εύκολες λύσεις αλλά επέλεξα το δύσκολο δρόμο, βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και την τροποποίηση του Συντάγματος στη γείτονα, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι εξασφαλίζει πως θα τελειώσουμε με τον σφετερισμό της ιστορίας μας, λέγοντας ότι σε μια συμφωνία υπάρχει πάντα η ανάγκη του συμβιβασμού.

Έσπευσε πάντως να επισημάνει ότι θα μπορούσαμε ενδεχομένως να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα, αν είχε γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει.

Για ΚΙΝ.ΑΛ.

Κληθείς να σχολιάσει τις ραγδαίες εξελίξεις στην κεντροαριστερά με την οποία φλερτάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικότερα στο ΚΙΝΑΛ και την αποτυχημένη προσπάθεια συνύπαρξης, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: δεν θα μπορούσα να συμφωνώ σε όλα με την κ. Γεννηματά, τα σύγχρονα κόμματα δεν υπακούουν σε διαταγές, υπάρχει ενίοτε και η ψήφος κατά συνείδηση. “Με σιωπητήρια θα κάνουμε κόμματα; “διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Επόμενη μέρα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, χαρακτήρισε δύσκολη την επόμενη μέρα στο Ποτάμι, ανέφερε όμως: θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε γιατί υπάρχουν άνθρωποι που μας στηρίζουν και τους εκφράζουμε.

Επέμεινε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Τέλος, εκτίμησε ότι οι ευρωεκλογές θα προηγηθούν καθώς, όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας, θέλει να παραμείνει όσο μπορεί στην εξουσία.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα