back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Φθινοπωρινή όψη του Εθνικού Κήπου στην περίφραξή του

Διαβάστε επίσης

Η μεγαλύτερη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας που, πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα.

Δεκαοκτώ φωτογραφίες της Φθινοπωρινής όψης του Εθνικού Κήπου, αναρτημένες στην περίφραξη του, επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας απολαμβάνουν, αυτήν την περίοδο οι Αθηναίοι.

Πρόκειται για τις βραβευμένες φωτογραφίες της τρίτης φάσης του διαγωνισμού «Ο Εθνικός Κήπος στις 4 εποχές του χρόνου» με θέμα το Φθινόπωρο, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος.

ethnikos_kipos
Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει φωτογραφικά τις όψεις του Εθνικού Κήπου κατά τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Η τελευταία ενότητα – Προθεσμία υποβολής

Η τελευταία περίοδος του διαγωνισμού με τίτλο: «Ο Εθνικός Κήπος το Χειμώνα» παραμείνει ανοιχτή για υποβολή συμμετοχών ως 31 Ιανουαρίου 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε φάση του διαγωνισμού επιλέγονται τρεις νικητές οι οποίοι βραβεύονται με πλούσια δώρα. Στους υπόλοιπους διακριθέντες απονέμεται τιμητικός έπαινος και ανάρτηση των έργων τους στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου επί της Βασ. Σοφίας.
Μόλις συμπληρωθούν και οι τέσσερις φάσεις, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη απολογιστική έκθεση -με όλες τις φωτογραφίες που βραβεύθηκαν και διακρίθηκαν- στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε ημερομηνία που να ανακοινωθεί έγκαιρα. Παραπέρα, τα καλύτερα έργα θα παρουσιαστούν σε ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος και σε άλλες γνωστοποιήσεις των χορηγών επικοινωνίας του διαγωνισμού: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΑΘΗΝΑ 9.84, PAPPER FM, iFOCUS.gr, PhotoBusiness Weekly, photo.gr.

Οι διοργανωτές συμβουλεύουν:

Επισκεφθείτε τον Εθνικό Κήπο, το πιο δημοφιλές σημείο του αττικού πρασίνου, μια περιβαλλοντική όαση στην καρδιά της πρωτεύουσας, και αναδείξτε φωτογραφικά τις όψεις του κατά τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Kάντε γενικά πλάνα αλλά και λεπτομέρειες, όπως ένα λουλούδι που σας εντυπωσίασε. Συνθέστε με προσοχή το κάδρο σας, όπως θα κάνατε σε μια σοβαρή λήψη τοπίου αλλά και αναζητήστε την στιγμή σε ένα αυθόρμητο καρέ. Προσέξτε τον φωτισμό. Το κόντρα φως ή ακτίδες φωτός που τρυπώνουν στις φυλλωσιές ίσως σας προβληματίσουν, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν ευκαιρία για ξεχωριστές φωτογραφίες. Συμπεριφερθείτε φιλικά προς τους άλλους επισκέπτες, ζητώντας τους ίσως να κάνετε ένα πλάνο που τους περιέχει, αλλά πάντα με σεβασμό προς την προσωπικότητά τους και με την άδειά τους.

Προσπαθήστε να συνδέσετε τις λήψεις με τις ιδιαιτερότητες κάθε εποχής του Εθνικού Κήπου, π.χ. την αναγέννηση της φύσης την άνοιξη, το λαμπρό φως του καλοκαιριού, την ατμοσφαιρικότητα μιας συννεφιασμένης φθινοπωρινής μέρας ή τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με φωτογραφίες τους στην τελευταία φάση του διαγωνισμού μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες στο www.photo.gr/nationalgarden

ethnikos_kipos

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα