back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η καταγγελία του ΚΚΕ για συνακροάσεις

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η καταγγελία του ΚΚΕ για συνακροάσεις.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διαβίβασε δημοσιεύματα του Τύπου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών- όπου εκκρεμεί παλαιότερη δικογραφία για συνακροάσεις που καταγγέλθηκε ότι έγιναν το 2016- στα οποία περιλαμβάνεται η επερώτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Βουλή αλλά και οι καταγγελίες για καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της πρώτης έρευνας.

H κ. Δημητρίου, η οποία έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζητά να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες ενέργειες για τη διερεύνηση της υπόθεσης και να έχει ενημέρωση γι΄ αυτές.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία του ΚΚΕ στην οποία αναφέρεται ότι: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει το σημερινό νέο κρούσμα τηλεφωνικών συνακροάσεων, στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ, με τρίτους, μεταξύ των οποίων και το τηλεφωνικό κέντρο άλλου κόμματος. Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά το γεγονός ότι δύο και πλέον χρόνια, μετά το πρώτο κρούσμα, οι αρμόδιες αρχές κωλυσιεργούν απαράδεκτα να καταλήξουν σε πόρισμα.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την απαράδεκτη καθυστέρηση αποκάλυψης των υπαίτιων, με αποτέλεσμα τα κρούσματα των τηλεφωνικών συνακροάσεων να συνεχίζονται».

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα