back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Μακρόν διοργανώνει το δικό του Νταβός στις Βερσαλλίες

Διαβάστε επίσης

Ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να μην προλαβαίνει να πάει φέτος στο Φόρουμ του Νταβός, διοργανώνει όμως για δεύτερη χρονιά τη δική του Σύνοδο στις Βερσαλλίες.

Μετά από την επιτυχημένη περσινή σύνοδο Choose France που τελείωσε με την υπόσχεση για επενδύσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Γαλλία, ο Εμανουέλ Μακρόν καλεί σήμερα στις Βερσαλλίες εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων για να προσελκύσει νέες επενδύσεις.

Με σύνθημα “Επιλέξτε τη Γαλλία”, πάνω από 150 επικεφαλής επιχειρήσεων θα συγκεντρωθούν τις επόμενες ώρες στις Βερσαλλίες για να ακούσουν τον Μακρόν να τους μιλάει για τις μεταρρυθμίσεις στην χώρα και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει.

Ανάμεσα στη λίστα των καλεσμένων φιγουράρουν διευθυντές εταιριών όπως η Microsoft, η General Electric, η Alibaba, η Samsung και πολλών άλλων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βερσαλλίες και θα συμμετάσχουν από την πλευρά της κυβέρνησης, σχεδόν το σύνολο των υπουργών.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έξι θεματικά εργαστήρια ενώ προβλέπονται πάνω από 400 διμερείς συναντήσεις ανάμεσα στους επικεφαλής των επιχειρήσεων και τα μέλη της γαλλική κυβέρνησης, τον πρωθυπουργό και τον ίδιο τον πρόεδρο.

Στόχος του Μακρόν, εκτός από την προφανή προσέλκυση επενδύσεων, είναι να πείσει τις επιχειρήσεις ότι η κυβέρνησή του πραγματοποίησε ότι είχε υποσχεθεί στην περσινή αντίστοιχη συνάντηση στις Βερσαλλίες, παραμονές του Φόρουμ του Νταβός.

Η πιο πολυαναμενόμενη ομιλία φυσικά είναι αυτή του Εμανουέλ Μακρόν που θα πραγματοποιηθεί πριν το δείπνο, σήμερα το απόγευμα. Ο Γάλλος πρόεδρος θα επιχειρήσει, όπως σημειώνουν πολλοί, μία άσκηση ισορροπίας, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα, με τις κινητοποιήσεις των “κίτρινων γιλέκων” να έχουν δημιουργήσει μία μεγάλη κοινωνική και πολιτική κρίση.

Να σημειώσουμε ότι η Γαλλία παραμένει η πρώτη χώρα που επιλέγουν οι επενδυτές στην Ευρώπη, με βάση το τελευταίο βαρόμετρο. Τα ίδια στοιχεία, δείχνουν ότι η χώρα, από το 2017 σημείωσε μία εντυπωσιακή άνοδο, αυξάνοντας κατά 31% τις ξένες επενδύσεις.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα