back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιάννης Ραγκούσης: “Αρνητικοί οι χειρισμοί Φώφης Γεννηματά και Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών. Διατρέβλωσαν την αλήθεια και καθοδήγησαν το λαό να πιστεύει πράγματα αντίθετα στα εθνικά α συμφέροντα”

Διαβάστε επίσης

                                                                                                                                                        2019/01/21

Αρνητικούς χαρακτήρισε τους χειρισμούς στο Μακεδονικό από πλευράς Φώφης Γεννηματά και Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Μην πυροβολείτε την πολιτική”με τον Βασίλη Πάικο.  Επίσης,  δεν αξιολόγησε θετικά  τη μη τοποθέσηση των πρώην Πρωθυπουργών κκ Σημίτη και Καραμανλή

                             *ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 

Β. Πάικος: Ο κ. Παπανδρέου εκδηλώθηκε την κρίσιμη στιγμή. Δεν έχουν κάνει το ίδιο άλλοι δύο πρώην πρωθυπουργοί κκ. Σημίτης και Καραμανλής. Πως το αξιολογείτε; 

Γ. Ραγκούσης: “Δεν το αξιολογώ θετικά. Επίσης, αξιολογώ αρνητικά το γεγονός ότι δεν έχουν τοποθετηθεί με ειλικρίνεια πρώην ΥΠΕΞ όπως ο κ. Βενιζέλος”

 Β. Πάικος: Έχουν τοποθετηθεί  και η κα Μπακογιάννη και ο κ. Βενιζέλος , αλλάζοντας στάση… 

 Γ. Ραγκούσης: “Θεωρώ πολύ αρνητικό και τον χειρισμό από πλευράς της κυρίας Γεννηματά και του κυρίου Μητσοτάκη, που έχουν διαστρεβλώσει την αλήθεια και έχουν καθοδηγήσει το λαό να πιστεύει πράγματα, τα οποία δεν υπηρετούν το εθνικό συμφέρον όπως έχει καταγραφεί σε επίσημες αποφάσεις και κρατικά έγγραφα, με την υπογραφή τους.”  

 Β. Πάικος:Θα πρέπει πάντως να πούμε ότι η κυρία Γεννηματά επέλεξε την ψήφο κατά συνείδηση για το κόμμα της. 

 Γ. Ραγκούσης: “Η κυρία Γεννηματά επέλεξε να σταθεί απέναντι στην ιστορία ως ψευδόμενη. Γιατί η συμφωνία των Πρεσπών είναι η τελική συμφωνία μεταξύ ημών και της π ΓΔΜ, σήμερα Βόρειας Μακεδονίας. Για να φτάσουμε εκεί περάσαμε από την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 που υπέγραψαν οι Ανδρέας Παπανδρέου και Κάρολος Παπούλιας τότε ΥΠΕΞ . Βάσει αυτής της συμφωνίας η Ελλάδα αναγνώρισε το κράτος της Βόρειας σήμερα Μακεδονίας, τότε πΓΔΜ.”   

                                  *ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 Β. Πάικος: Η συνάντηση στο ΜΜΜ φαίνεται ότι τάραξε τα νερά. Πιστεύετε ότι εστάλη ένα μήνυμα που θα έχει επιπτώσεις στις πολιτικές εξελίξεις; 

 Γ. Ραγκούσης: “Ο Πρωθυπουργός έστειλε σοβαρό μήνυμα ότι έχει τη βούληση και τη θέληση να προχωρήσουμε στην Ελλάδα σε μια κατεύθυνση, όπως οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ισπανία και στην Πορτογαλία . Ένα δρόμο δοκιμασμένο και πολλά υποσχόμενο.” 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα