back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας, για το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η τροχαία βρίσκεται επί ποδός στα εθνικά οδικά δίκτυα, ενώ από τα σημεία των διοδίων, περιπολικά συνοδεύουν κατά ομάδες τα λεωφορεία, προς το κέντρο.

Τα λεωφορεία αποβιβάζουν τους διαδηλωτές από τη νότια Ελλάδα στο σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ και από βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη. Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης σε ΟΑΚΑ, Μπάντμιντον και ΣΕΦ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχουν από τις 10 το πρωί τόσο στο κέντρο όσο και γύρω από τους χώρους στάθμευσης των λεωφορείων. Από την ίδια ώρα κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου έχουν αναλάβει περισσότεροι από 2 χιλιάδες αστυνομικοί, ενώ drones και ελικόπτερα θα μεταδίδουν εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ.

Παράλληλα, θα στηθεί φραγμός με κλούβες των ΜΑΤ στην οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε περίπτωση συνάντησης των αναρχικών με όσους θα διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μάλιστα, από τους άνδρες της Ασφάλειας ανακλήθηκαν τα ρεπό της Κυριακής λόγω της υψηλής επικινδυνότητας της συγκέντρωσης.

«Μακεδονία ξακουστή» από τη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο Σύνταγμα

Σε χειροκροτήματα και επευφημίες ξέσπασαν οι πρώτοι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα όταν είδαν να εμφανίζεται η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού που λειτουργεί ως προπομπός για τη μεγάλη αλλαγή φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα