back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαγράφεται ο Θεοχαρόπουλος από το ΚΙΝΑΛ – «Κρίμα» απαντάει η ΔΗΜΑΡ

Διαβάστε επίσης

Εκτός της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ τέθηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπούλος μετά το ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

«Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Τέλη Μαρτίου θα γίνει το έκτακτο συνέδριο στο ΚΙΝΑΛ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

«Κρίμα» η απάντηση Θεοχαρόπουλου

Με τη λέξη «κρίμα» σχολίασε η ΔΗΜΑΡ την διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών» αναφέρει η ανακοίνωση τηςΑγ. Κωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι «η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα.

«Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα» κατέληξεη ΔΗΜΑΡ.

Επικεφαλής του Επικρατείας

Πρόταση να είναι επικεφαλής του Επικρατείας προκειμένου να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών δέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, όπως ο ίδιος αποκάλυψε κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του.

«Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη» ανέφερε ο κ Θεοχαρόπουλος.

«Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι», πρόσθεσε.

ΚΙΝΑΛ προς Θ. Θεοχαρόπουλο: Εμείς δεν κάνουμε παζάρια

«Στον χώρο της Κεντροαριστεράς κάναμε πάντοτε συνεργασίες με πολιτικό πλαίσιο και διαφάνεια κι όχι παζάρια μ΄ άλλα κόμματα», σχολίασαν κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής για όσα ισχυρίστηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε ότι «μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη».

«Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ναι, θα υπάρξει διαγραφή», συμπλήρωσε κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα