back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τέλη Φεβρουαρίου η δεύτερη συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Διαβάστε επίσης

Στα τέλη του επόμενου μήνα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη σύνοδος κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών,  Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν.

Την ανακοίνωση της συνάντησης έκανε ο Λευκός Οίκος μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο Ντ. Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Τσολ, «δεξί χέρι» του Κιμ Γιονγκ Ουν. Η τοποθεσία της συνόδου δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, κορυφαίος διαπραγματευτής της Βόρειας Κορέας και επικεφαλής κατασκοπείας, συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για περίπου μία ώρα και λίγο αργότερα τον υποδέχθηκε στο Οβάλ γραφείο ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς μετά το τέλος του ραντεβού στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν «για να συζητήσουν το θέμα της αποπυρηνικοποίησης της Β. Κορέας και μια δεύτερη σύνοδο κορυφής που θα λάβει χώρα κοντά στα τέλη Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, Αμερικανοί διπλωμάτες αναζητούν την κατάλληλη τοποθεσία, με την πρωτεύουσα του Βιετνάμ να συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες.

Μετά την πρώτη σύνοδο κορυφής στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε διακοπή των πυρηνικών δοκιμών και οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα ωστόσο, δεν επετεύχθη ο ουσιαστικός τερματισμός του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ.

Μάλιστα η Αμερική ισχυρίζεται πως υπάρχουν στοιχεία ότι η Βόρεια Κορέα συνέχισε τον εμπλουτισμό ουρανίου και την παραγωγή πυραύλων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα