back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προβληματισμός και δίλημμα στο Ποτάμι

Διαβάστε επίσης

Προβληματισμός επικρατεί εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού για τη στάση που θα τηρήσει έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η διαγραφή Δανέλλη και το νοσηρό πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί όπως επισημαίνουν πηγές του Ποταμιού, αναπόφευκτα θα συνεκτιμηθούν σε οτι αφορά την λήψη της τελικής απόφασης.

Αυτό προκύπτει απο τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρη Τσιόδρα, στον Αθήνα 9.84, ο οποίος ανέφερε ότι, το Ποτάμι δεν έχει αλλάξει θέση για τη συμφωνία των Πρεσπών – Αυτά, όμως, που γίνονται -όπως είπε -στη Βουλή δεν μπορεί να μην τα συνυπολογίσεις στη στάση που θα κρατήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου του Ποταμιού, Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος απο βήματος Βουλής, τόνισε: «Η γνώμη του Ποταμιού για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει αλλάξει, όμως έχει αλλάξει πλέον το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έρχεται στη Βουλή».

«Η γνώμη μου», πρόσθεσε ο κ. Μαυρωτάς, «είναι ότι πρέπει να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια και το γενικότερο πολιτικό κλίμα και θα βρούμε τον τρόπο αυτό να εκφραστεί με τον κατάλληλο τρόπο», σημείωσε ο κ. Μαυρωτάς επιβεβαιώνοντας έτσι οτι υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στο Ποτάμι.

Ενδεικτική και η δήλωση σήμερα απο την Ολομέλεια της Βουλής, του Γιώργου Αμυρά, ο οποίος εκτίμησε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση «Μπορεί να βρείτε τη μία ψήφο για την ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν θα βρείτε όμως τους 151 για τη συμφωνία των Πρεσπών».

Εν μέσω όλων αυτών, συνεδριάζει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού, προκειμένου να σταθμίσει τα έως τώρα δεδομένα , όχι όμως όπως επισημαίνουν πηγές απο το κόμμα, για να λάβει τελική απόφαση.

Ως εκ τούτου, παραμένει ερωτηματικό η στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι ενόψει της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγές του Ποταμιού πάντως σχολίαζαν μεταξύ άλλων σήμερα: «Πάνω στο σώμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξελίσσονται πολιτικά σχέδια της κυβέρνησης και η πιθανότητα αποχής απο την ψηφοφορία, θα σήμαινε μη νομιμοποίηση αυτών των σχεδίων», επιχείρημα που καταδεικνύει οτι επί τάπητος τίθεται σοβαρά και το σενάριο της αποχής.

Εν τω μεταξύ, στάση αναμονής τελούν και στο Κίνημα Αλλαγής, ως προς την θέση με την οποία θα προσέλθει τελικά στην επικείμενη ψηφοφορία, για τις Πρέσπες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σύμφωνα με πηγές απο τη ΔΗΜΑΡ, η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, την προσεχή Κυριακή, υπό την αίρεση ότι, δεν θα επισπευσθούν οι διαδικασίες απο το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, είναι τρία τα σημεία τα οποία θα συνυπολογίσουν:

1ον, το υπό διαμόρφωση πολιτικό κλίμα, το οποίο χαρακτηρίζουν νοσηρό.

2ον, τη συνοχή εντός του ΚΙΝΑΛ και

3ον, τη στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι, καθώς οι θέσεις τους εξαρχής, ήταν παρεμφερείς, όπως αναφέρουν, υπενθυμίζοντας το αίτημα της ΔΗΜΑΡ, για διενέργεια εκλογών μετά τη διαδικασία κύρωσης των Πρεσπών.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα