back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπουργείο Εργασίας: 4+1 μέτρα με κοινωνικό πρόσημο

Διαβάστε επίσης

Πέντε μέτρα με θετικό κοινωνικό πρόσημο, τα οποία θα προτάξει κατά την προεκλογική περίοδο, έχει εντάξει η κυβέρνηση στην πολιτική φαρέτρα της.

Το επίκεντρο της επικοινωνιακής αντεπίθεσης της κυβέρνησης, βρίσκεται στην οδό Σταδίου, στο υπουργείο Εργασίας, όπου έχει ολοκληρωθεί το ημερολόγιο εφαρμογής των μέτρων.

Σε αυτές ακριβώς τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργός προκειμένου να επισημάνει την επιτακτική ανάγκη συνέχισης της κυβερνητικής θητείας, μετά το πολιτικό διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ.

Αναλυτικότερα, προβλέπεται:

Από την 1η Φεβρουαρίου, αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Παράλληλη αύξηση 13 επιδομάτων, αμοιβών και βοηθημάτων, καθώς και των μισθών στα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης του ΟΑΕΔ, τα οποία είναι συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό.

Θα προηγηθεί η επιδότηση της εργοδοτικής εισφοράς για την απασχόληση των νέων σε ηλικία εργαζομένων.

Στις αρχές Μαρτίου, θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα επιδότησης στέγης (ενοίκιο και δάνειο) από 7.000 έως 21.000 ευρώ ετησίως, για 300.000 οικογένειες με δαπάνη 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει η ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, με στόχο την ελάφρυνση χιλιάδων επαγγελματιών και την συνταξιοδότηση περίπου 80.000 ασφαλισμένων, οι οποίοι εξαιτίας των οφειλών δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα