back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βλάστησε ο πρώτος σπόρος φυτού στη Σελήνη- Βαμβάκι που μεταφέρθηκε με το Κινεζικό Chang’e-4

Διαβάστε επίσης

Το Εθνικό Διαστημικό Κέντρο της Κίνας, ανακοίνωσε ότι ένας από τους σπόρους βαμβακιού που μεταφέρθηκαν στο φεγγάρι από την αποστολή Chang’e-4 βλάστησε και είναι ο πρώτος σπόρος φυτού που αναπτύσσεται στη Σελήνη.

Η κινεζική αποστολή Chang’e-4 πέτυχε την ιστορική προσεδάφιση στην “σκοτεινή πλευρά” της Σελήνης στις 3 Ιανουαρίου και παράλληλα μετέφερε σειρά πειραμάτων και όργανα για γεωλογικές μελέτες, καθώς και σπόρους από φυτά.

Έως τώρα η πίσω και πάντα αόρατη από τη Γη πλευρά της Σελήνης είχε φωτογραφηθεί μόνο από ψηλά από σεληνιακούς δορυφόρους.  Η Κίνα σημείωσε ένα ιστορικό διαστημικό επίτευγμα, καθώς έγινε η πρώτη χώρα που πρώτη «άγγιξε» τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, όπου προσεληνώθηκε το ρομποτικό σκάφος της Chang’e-4.

Το σκάφος διαθέτει τρεις κάμερες και μια σειρά από επιστημονικά όργανα. Μεταφέρει επίσης ένα πείραμα 28 κινεζικών πανεπιστημίων. Είναι ια μίνι «σεληνιακή βιόσφαιρα», βάρους τριών κιλών, που περιέχει νερό, θρεπτικά συστατικά και αέρα και μέσα στην οποία θα επιχειρηθεί να φυτρώσουν σπόροι από πατάτες και άλλα φυτά. Το πείραμα θα αποτελέσει «πιλότο» για τα μελλοντικά σχέδια δημιουργίας κινεζικής σεληνιακής βάσης και τροφοδοσίας της με αγροτικά προϊόντα σεληνιακής καλλιέργειας.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα