back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τέλος στα κλουβιά

Διαβάστε επίσης

Τέλος στην εκτροφή ζώων σε κλουβιά γιατί είναι βάναυση

300.000 πολίτες ζητούν από την Ευρώπη να απαγορεύσει τη χρήση κλουβιών στην κτηνοτροφία μέσω της διαδικτυακής Eκστρατείας «End the Cage Age» (Τέλος στα κλουβιά). Καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βάλει τέλος σ’ αυτή την απάνθρωπη μεταχείριση των παραγωγικών ζώων.

Η εκτροφή σε κλουβιά προκαλεί στα ζώα έντονο πόνο, καθώς περιορίζει σοβαρά τις κινήσεις τους και αποτρέπει να εκτελέσουν σχεδόν κάθε φυσιολογική συμπεριφορά τους.

telos_sta_klouvia
Η Πάμελα Άντερσον «σε κλουβί» υποστηρίζει την Εκστρατεία

«Η Ε.Ε. δίνει την δυνατότητα στους πολίτες της, να αλλάξουν τη νομοθεσία σε θέματα που τους ενδιαφέρουν μέσω Πρωτοβουλιών, τα λεγόμενα (ECI) λέει στον Αθήνα 9.84 η Αγγελική Μπαρτσιώκα αντιπρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Φθιώτιδας και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Προϋπόθεση είναι να συγκεντρωθούν 1 εκατομμύριο υπογραφές. Αυτός είναι ο στόχος της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «End the Cage Age», έτσι ώστε να απαγορευθεί η χρήση κλουβιών στην κτηνοτροφία.

«Εκατοντάδες εκατομμύρια παραγωγικά ζώα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ζουν έναν εφιάλτη» τονίζει η κ. Μπαρτσιώκα. «Xοιρομητέρες αναγκάζονται να θηλάσουν τα μικρά τους σε κλουβιά ενώ περνούν όλη τους τη ζωή ξαπλωμένες. Kουνέλια και ορτύκια περνούν όλη τους τη ζωή σε γυμνά κλουβιά. Mοσχαράκια πολύ μικρής ηλικίας περιορίζονται σε ατομικά κλουβιά.  Κότες εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμα και σήμερα μέσα σε κλουβιά, ενώ πάπιες και χήνες κλείνονται σε κλουβιά και σιτίζονται δια της βίας με σκοπό την παραγωγή φουαγκρά».

telos_sta_klouvia

Στόχοι της πρωτοβουλίας

Η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να προτείνει νομοθεσία που θα απαγορεύει τη χρήση: κλουβιών για ωοπαραγωγούς όρνιθες, κουνέλια, πουλάδες, κρεατοπαραγωγικές όρνιθες αναπαραγωγής, ωοπαραγωγούς όρνιθες αναπαραγωγής, ορτύκια, πάπιες και χήνες. Κλουβιών τοκετού για χοιρομητέρες.  Κλουβιών κύησης για χοιρομητέρες, όπου αυτά δεν έχουν ήδη απαγορευθεί. Ατομικών κλουβιών για νεαρά μοσχάρια, όπου αυτά δεν έχουν ήδη απαγορευθεί. Η Εκστρατεία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 και συνεχίζεται έως τον Σεπτέμβριο του 2019 .Όσοι επιθυμείτε να υπογράψετε εδώ.

Η Εκστρατεία «Τέλος στα Κλουβιά» αποδίδει καρπούς

Η πολυεθνική επιχείρηση Autogrill υποσχέθηκε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί αυγά από κλωβούς.

Είναι η πρώτη αλυσίδα εστιατορίων και μπαρ στην Ιταλία που θα σταματήσει τη χρήση αυγών καθώς και των προϊόντων τους, από κότες σε κλουβιά σε όλα τα καταστήματά τους στην Ευρώπη.

telos_sta_klouvia

Το δίκτυο

Το δίκτυο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «End the Cage Age» αποτελείται από φιλοζωικές οργανώσεις, ενώσεις κτηνοτρόφων, πολιτικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις που τις ενώνει ένας κοινός σκοπός – η βελτίωση της ζωής των παραγωγικών ζώων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, καταργώντας τη χρήση των κλωβών.

Δείτε τι σχετικό βίντεο της «Compassion in World Farming»

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα