back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πορεία καθηγητών, φοιτητών και μαθητών ενάντια στο “προσοντολόγιο”

Διαβάστε επίσης

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 2:15 το μεσημέρι καθηγητές, μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο – “Προσοντολόγιο” του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων της προηγούμενης εβδομάδας.

Την ίδια στιγμή η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το «Προσοντολόγιο», σύμφωνα με τους ίδιους, θα προκαλέσει κύμα απολύσεων στους μόνιμους εκπαιδευτικούς μιας και σε αυτό προβλέπεται η κατοχή προσόντων, όπως διδακτορικό και μεταπτυχιακό, και μπαίνει βασικό κριτήριο στον πίνακα των αδιόριστων.

Παράλληλα χαρακτηρίζουν παραπλανητικό τον τίτλο “νέο σύστημα διορισμών” καθώς στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η δημιουργία ευέλικτων θέσεων εργασίας που θα οδηγήσουν πολλούς εκπαιδευτικούς, κυρίως αναπληρωτές, στην ανεργία.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ η ΟΛΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή για τις 3 το μεσημέρι.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

   

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα