back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Nίκος Φίλης: “Η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και συνιστά πρόκριμα ότι θα περάσει και η συμφωνία των Πρεσπών”

Διαβάστε επίσης

 

Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή εξέφρασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, στον Αθήνα 9.84.

Μιλώντας στον Βασίλη Πάικο τόνισε πως είναι συνταγματικά σωστό να επαναβεβαιωθεί η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. “Από τη στιγμή που δούμε ότι οι εξελίξεις θέτουν εν αμφιβόλω την ύπαρξη δεδηλωμένης, είναι προφανές ότι θα ζητηθεί από τη Βουλή να υπάρξει δεδηλωμένη” είπε ο κ Φίλης.

Σε ερώτηση εάν η κίνηση αυτή συνιστά ρίσκο όσον αφορά στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ Φίλης σημείωσε πως σε αυτή την περίπτωση θα έχει δημιουργηθεί μια αίσθηση και θα αρχίσουν οι κατηγορίες ότι δεν υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα και ότι περίπου εκβιάστηκαν εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων. “Πιστεύω ότι αν υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης, είναι ήδη πρόκριμα ότι θα περάσει και η συμφωνία των Πρεσπών.”  

Για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ο πρώην υπουργός είπε :

“Ηταν μια αναγκαστική κίνηση με βάση τα αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου του  2015. Αφορούσε στην περίοδο μνημόνιο -αντιμνημόνιο. Τώρα είμαστε σε άλλη φάση. Στα θέματα της οικονομίας υπάρχουν πια άλλου τύπου συμπτώσεις και συγκλίσεις που πρέπει να υπάρξουν και στα εθνικά θέματα, όπως και στις δημοκρατικές ελευθερίες. Άρα πηγαίνουμε σε αυτό που ξέρουμε και από την Ευρώπη.  Ό,τι υπήρχε και υπάρχει σε πολλές χώρες . Το μοντέλο δύο προγραμματικά αντιτιθέμενων μπλοκ εξουσίας , ένα προοδευτικό και ένα συντηρητικό. Το που θα είναι ο κ. Καμένος είναι δικό του θέμα που πρέπει να το επιλέξει. Στο παρόν σχήμα πάντως φαίνεται να μην χωράει.”  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα