back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νέα παράσταση των Science Reactors στο Μουσείο των Ηρακλειδών

Διαβάστε επίσης

 Stand-up Science. Η Επιστήμη στη … σκηνή! Η Επιστήμη… αλλιώς!

Οι Science Reactors νέοι επιστήμονες ανεβαίνουν στη σκηνή μετατρέποντας δύσκολα επιστημονικά θέματα σε κατανοητές ιστορίες. Και κυρίως, ιστορίες γεμάτες χιούμορ κατά το πρότυπο του Stand-up Comedy. Η νέα τους παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο των Ηρακλειδών.

Όσοι επιθυμείτε, λοιπόν, να μάθετε πόσο χιούμορ διαθέτουν οι επιστήμονες; Πώς η γνώση θα βγει από τα στεγανά της πλαίσια; Αν η επιστήμη μπορεί να γίνει και «απολαυστική» επισκεφτείτε το Μουσείο των Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο) την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι Science Reactors υπόσχονται να σας μυήσουν στα «μυστικά» τους

«Με ανανεωμένα κείμενα και νέες συμμετοχές οι Science Reactors θα αποδείξουν, για άλλη μια φορά, πως η επιστημονική γνώση μπορεί να γίνει εύληπτη και απολαυστική και πως οι επιστήμονες διαθέτουν χιούμορ τονίζει στον Αθήνα 9.84 η υπεύθυνη της ομάδας Science Reactors Ελένη Γραμματικοπούλου. «Οι επιστήμονες επιλέγουν τα θέματα τα οποία παρουσιάζονται κατά το πρότυπο του Stand-up Comedy, για αυτό λέμε Stand-up Science αυτές τις παρουσιάσεις. Αυτή τη φορά εκτός των άλλων θεμάτων θα παρουσιαστεί και η ιστορία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων με έναν έμμετρο τρόπο σε κείμενο του καθηγητή Αγαμέμνονα Τσελίκα, ο οποίος είναι ένας από τους επιστήμονες που ασχολήθηκαν με την ανάγνωση του Μηχανισμού. Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων αποτελεί μόνιμο έκθεμα του Μουσείου των Ηρακλειδών».

Science Reactors

Ποια είναι η ομάδα των Science Reactors

Η ομάδα αποτελείται από νεαρούς επιστήμονες με ταλέντο στην Επικοινωνία της Επιστήμης, η οποία «κτίζεται» σταδιακά και συνέχεια ανανεώνεται. Σήμερα αριθμεί γύρω στα 35 άτομα. Από το 2014 οι SR δουλεύουν συλλογικά με στόχο να κεντρίσουν, με τρόπο διασκεδαστικό, την περιέργεια αλλά και την αγάπη του νεανικού, κυρίως, κοινού για την επιστήμη.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το Stand-up Science» επισημαίνει η κ. Γραμματικοπούλου, «και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μεταδίδουμε την γνώση με ένα διαφορετικό τρόπο στο ευρύ κοινό. Στη τελευταία μας παράσταση στο Μουσείο των Ηρακλειδών, η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που για λόγους ασφαλείας δεν επετράπει σε όλους η είσοδος. Ελπίζουμε να τους αποζημιώσουμε με τη νέα μας παράσταση».

Συντελεστές

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

Σταμάτης Βογιατζόπουλος, Αρχαιολόγος

Στέφανος Γιαγτζόγλου, Bιολόγος

Ερμής Ζαχαρόπουλος, Πληροφορικός

Αθανάσης Κουστένης, Βιοχημικός

Δημήτρης Μακρής, Καθηγητής Μάνατζμεντ και Καινοτομίας

Δημήτρης Μπουζιώτης, Ιχθυολόγος, υποψήφιος Δρ

Κώστας Περιστέρης, Ιατρός

Διονύσης Σάββας, Ηθοποιός, Μηχανικός Η/Υ

Αλέξανδρος Σουρτζής, Χωροτάκτης-Πολεοδόμος

Παρουσίαση: Στέφανος Γιαγτζόγλου

Ιδέα/σχεδιασμός/συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Επικοινωνία της Επιστήμης

Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα