back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Ζάεφ στο διάγγελμα του: «Πήραμε την απόφαση για ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον»

Διαβάστε επίσης

Περιστοιχισμένος από σημαίες της χώρας του, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ απηύθυνε πριν από λίγο διάγγελμα προς τους πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως την αποκαλεί, άλλωστε πλέον και ο ίδιος. Ο κ Ζάεφ επεσήμανε πως πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ευρωατλαντική πορεία της χώρας του.

Σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου εξέφρασε την πεποίθηση ότι και η ελληνική βουλή θα περάσει τη Συμφωνία. Συγκεκριμένα είπε πως θα βρεθούν οι δυνάμεις που θα τη στηρίξουν. Ανέφερε ακόμα πως πρόκειται για μια Συμφωνία που ενισχύει τη φιλία και τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και πως πλέον οι δύο χώρες γίνονται εταίροι. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία θα φέρει ευημερία για ολόκληρη την περιοχή αλλά και για την οικονομία των δύο χωρών. Ανέφερε επίσης πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ενημερώσει η κυβέρνηση του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω ρηματικής διακοίνωσης για το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας, ενώ τα κείμενα της Συμφωνίας και του εφαρμοστικού νόμου του Συντάγματος θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της χώρας του.

Το κείμενο του διαγγέλματος:

«Για αυτή την ιστορική στιγμή ευχαριστώ κάθε έναν βουλευτή ξεχωριστά. Γνωρίζω πόσο δύσκολο ήταν για εκείνους και αντιλαμβάνομαι και την πικρία και τον θυμό όσων δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αλλά όσοι είναι ικανοποιημένοι σήμερα γιορτάζουν.

Γράφουμε πλέον μια νέα πραγματικότητα για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, που σύντομα θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και στο μέλλον της Ε.Ε.

Οι επόμενες γενεές θα είναι περήφανες. Πήραμε την απόφαση για ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον. Μια απόφαση με την οποία η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας γίνεται μέλος του σύγχρονου κόσμου. Μετά την απόφαση του κοινοβουλίου ξεπερνώνται όλα τα διλήμματα και ξέρουμε ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

Η Ελλάδα θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πιστεύω ακράδαντα ότι η φίλη χώρα Ελλάδα θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως πρώτη επίσης θα επικυρώσει το Πρωτόκολλο Ένταξης μας στο ΝΑΤΟ. Αναλάβαμε την ευθύνη και δείξαμε ότι είμαστε ικανοί να αποφασίζουμε και να μην καθυστερούμε.

Θα εργαστούμε για τη συμφιλίωση και την εθνική μας ενότητα. Αγαπητοί πολίτες μαζί ετοιμάσαμε το έδαφος και φυτέψαμε τον σπόρο. Αλλά κάθε αγρότης γνωρίζει ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για να θερίσει κανείς αργότερα.

Είναι ευθύνη μας να εκμεταλλευθούμε τη στιγμή. Δεν πρέπει να σταματήσουμε τώρα. Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τα εσωτερικά μας ζητήματα. Αναμένω από όλους τους υπουργούς να εργαστούν σκληρά και αποτελεσματικά. Πρέπει να έχουμε στόχο τη βελτίωση της ζωής μας. Το 2019 θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό. Ζήτω για τη Μακεδονία, ζήτω για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα