back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συναγερμός στις αρχές για τους ύποπτους φακέλους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Διαβάστε επίσης

Συναγερμό έχει σημάνει στις αρχές, η συνεχής αποστολή ύποπτων φακέλων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Τρεις φάκελοι, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι, εντοπίστηκαν σήμερα στο κτίριο του παραρτήματος Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, ενώ ένας ακόμη φάκελος βρέθηκε στο ΤΕΙ.

Μόλις εντοπίστηκαν οι φάκελοι, ειδοποιήθηκαν αμέσως οι αρχές, ώστε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία απέκλεισε εξωτερικά τα κτίρια, ενώ επί τόπου έφθασαν και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην Καλαμάτα αναμένεται ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Πάτρα, προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο και στην συνέχεια να μεταφερθεί για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Το πρωί παρελήφθη ένας ακόμη φάκελος, αυτή τη φορά, από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αμέσως, ενημερώθηκε η Αστυνομία. 

Για προληπτικούς λόγους τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο θα υποβληθούν σε εξετάσεις στο Νοσοκομείο, ενώ ο φάκελος θα αποσταλεί στον «Δημόκριτο». Δύο ακόμη φάκελοι εστάλησαν στα ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα και στα ΤΕΙ Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι ύποπτοι φάκελοι στάλθηκαν συνολικά σε 13 πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Ανάμεσα σε αυτά είναι: το Πανεπιστημίο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, η Πολυτεχνειούπολη Κρήτης στα Χανιά, Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στην Αθήνα, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας στο Αιγάλεω, ΑΣΠΕΤΕ πρώην ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι, ενώ βρέθηκε και φάκελος στα ΕΛΤΑ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», με παραλήπτη καθηγητή του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το Γενικό Χημείο του Κράτους, η σκόνη που βρέθηκε στους φακέλους που εστάλησαν στα παραπάνω πανεπιστήμια περιέχουν «βιομηχανικές ερεθιστικές ουσίες», οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα