back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ε. Βενιζέλος στον Φιλελεύθερο: Κοινοβουλευτική πλειοψηφία με πολιτικά «ρετάλια»

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση προκειμένου να παρατείνει την παρουσία της ρευστοποιεί το πολιτικό σκηνικό, με οργανωμένη άγρα βουλευτών άλλων κομμάτων και με «κανιβαλισμό» του ΣΥΡΙΖΑ επί της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η παρούσα Βουλή έχει εισέλθει στο τελικό της στάδιο μέσα σε συνθήκες παρακμής που θυμίζουν τη δεκαετία του 1960.

Κάνει λόγο μάλιστα για κοινοβουλευτική πλειοψηφία με πολιτικά «ρετάλια», προϊόν-όπως αναφέρει- μιας βάναυσης και αρχαϊκής επιχείρησης αποστασίας.

Ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση αναζητά την κοινοβουλευτική της αντοχή στον πολιτικό αλληλοεκβιασμό των δυο κυβερνητικών εταίρων προσθέτοντας ότι: Ο κ. Τσίπρας ζητά από τον κ. Καμμένο να αποδεχθεί την «απαγωγή» βουλευτών του προκειμένου να διαμορφωθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την κύρωση της συνθήκης των Πρεσπών και να εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Αν ο κ. Καμμένος δεν αποδεχθεί αυτόν τον εξευτελιστικό διακανονισμό, σημειώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα παύσει να διαθέτει κοινοβουλευτική ομάδα σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ενώ ο κ. Τσίπρας θα εμφανίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία «προθύμων» από τους ΑΝΕΛ και αλλά μικρά κόμματα.

Καταστρατηγούνται έτσι όλοι οι συνταγματικοί κανόνες του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης και ευτελίζεται η λειτουργία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, τονίζει ο κ. Βενιζέλος εκτιμώντας ότι όλα αυτά γίνονται προκειμένου να μείνει η χώρα λίγο καιρό παραπάνω αιχμάλωτη της στασιμοχρεοκοπίας. Εγκλωβισμένη -όπως σημειώνει- στην αντιαναπτυξιακή πολιτική των υπερπλεονασμάτων που διαλύει τη μεσαία τάξη και στην επιδοματική πολιτική που λειτουργεί ως παγίδα φτώχειας και πελατειακής εξάρτησης χωρίς προοπτική.

Τέλος, ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι το τελευταίο εξάμηνο της κυβερνητικής αυτής θητείας θα είναι εξίσου βλαπτικό με το πρώτο.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα