back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Σε πολύ υψηλούς τόνους αναμένεται να κινηθεί η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η οποία θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τετάρτης για πρώτη φορά με τη νέα σύνθεση που προέκυψε από το πρόσφατο συνέδριο.

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ασκήσει συνολική κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα και να επαναλάβει την άποψη ότι η χώρα ζημιώνεται όσο παραμένει στην εξουσία μια κυβέρνηση που στην Πειραιώς θεωρούν ότι είναι «συνώνυμο της αβεβαιότητας».
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι εκλογές αποτελούν τη μόνη λύση για να αποκτήσει η χώρα μία ισχυρή κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την «σταθερότητα» που έχει ανάγκη η χώρα σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εκπέμψει το μήνυμα ότι μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα επιδεινώσει και το γενικότερο κλίμα στην οικονομία, ενώ με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και τις γαλάζιες προειδοποιήσεις για το κράτος Δικαίου και την διάκριση των εξουσιών, αναμένεται να διαμηνύσει εκ νέου ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι σημαντικές όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την ποιότητα της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκαθαρίσει ότι εφόσον αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας οφείλει είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή είτε να προσφύγει σε εκλογές και ότι δεν νοείται να επιχειρήσει να συνεχίσει ως κυβέρνηση ανοχής. Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση καθιστά σαφές ότι διατηρεί στο τραπέζι και το «όπλο» της πρότασης μομφής.
Ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει την κατηγορηματική θέση της ΝΔ ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία θα επαναλάβει- όπως τονίζουν στην Πειραιώς- και στην Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντηση που αναμένεται να έχουν την Παρασκευή στην Αθήνα.
Σε ότι αφορά το εσωτερικό της ΝΔ θα ζητήσει εγρήγορση και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων κατά τον προεκλογικό αγώνα, ενώ θα εισηγηθεί να παραμείνει ο Λευτέρης Αυγενάκης στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα