back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Τηλέμαχος αναδεικνύει το πρόβλημα της αστεγίας στην πόλη μας

Διαβάστε επίσης

Ωραίες οι εικόνες της χιονισμένης Αθήνας όμως οι εικόνες των ανθρώπων, που ζουν στα πεζοδρόμια της, οι εικόνες των ανθρώπων που περιμένουν στην ουρά μέσα στην παγωνιά για ένα πιάτο φαί ή έχουν κουρνιάσει αυτές τις ημέρες στους χώρους, τους οποίους διαθέτει ο δήμος, είναι γροθιά στο στομάχι.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δήμου αυτές τις μέρες υπερέβαλαν εαυτόν. Οι εικόνες είναι τραγικές τόσο στους θερμαινόμενους χώρους όσο και στους δρόμους.

Επιτόπιες παρεμβάσεις

Κλιμάκια, καθώς και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις (street work) σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας, μοιράζοντας ρόφημα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης και ενημερώνοντάς τους για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων.

astegoi

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους δεν επιθυμούν να μεταβούν σε κάποιο χώρο» λέει στον Αθήνα 9.84 η Ελένη Κατσούλη πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ. «Εμείς ωστόσο τους προσεγγίζουμε να τους πούμε μια καλή κουβέντα, να τους δώσουμε ένα ζεστό τσάι, φαγητό και να τους ενημερώσουμε που βρίσκονται οι θερμαινόμενοι χώροι, αν κάποια στιγμή αποφασίσουν να πάνε. Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου της Αθήνας διαθέτει κλιμάκιο καθημερινά στον δρόμο από 1/1/2015. Τις περιόδους που επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα πραγματοποιούμε street-work και τις βραδινές ώρες, μετά τις 10.00 το βράδυ».

Χθες, την πιο κρύα νύχτα αυτής της κακοκαιρίας στο θερμαινόμενο χώρο του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Σοφοκλέους 66 φιλοξενήθηκαν 72 άτομα. Να υπενθυμίσουμε ότι για την υποδοχή και προστασία των αστέγων από το ψύχος, λειτουργούν υπό τον συντονισμό της διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης ακόμα 2 χώροι στη Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων, Πανόρμου 17, όπου φιλοξενήθηκαν 32 άτομα και στην οδό Αίμωνος 9 στη Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, όπου διανυκτέρευσαν 8 άτομα.

1595

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, στο 1595.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα