back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η κρίσιμη συνάντηση του Αλ.Τσίπρα με τον Π.Καμμένο την Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Έπειτα από αλλεπάλληλες κινήσεις επικοινωνιακής φθοράς του ενός προς τον άλλον με εκατέρωθεν βολές και απειλητικές διαρροές ηγεμονικού γοήτρου, οι οποίες διαμόρφωσαν ένα κλίμα άγαρμπης ρήξης των σχέσεων τους και βιαίου τερματισμού της συγκατοίκησης τους στην διακυβέρνηση της χώρας με αιχμή την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος συμφώνησαν να συναντηθούν την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να λύσουν οριστικά τις διαφορές τους και να επαναπροσδιορίσουν σε νέα βάση τις πολιτικές τους επαφές.

Το άτυπο επικοινωνιακό μπρα ντε φερ μεταξύ των δυο πλευρών ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδος όταν έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας την Τρίτη θα έδινε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ. Δηλαδή πριν συνεδριάσουν τα όργανα των ΑΝΕΛ για να καθορίσουν την στάση τους σε σχέση με το πώς θα αντιδράσουν στην ψήφιση της συμφωνίας για το Μακεδονικό.

Ο Π. Καμμένος, θεωρώντας ότι αυτή η απόφαση του Α. Τσίπρα είναι εχθρική προς το πρόσωπο του, καθώς έριχνε νερό στο μύλο των υποψιών που είχε διατυπώσει περί οργανωμένου σχεδίου αποστασίας εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου, φέρεται να απαίτησε από τον Α. Τσίπρα να σεβαστεί την ετυμηγορία των οργάνων του κόμματος του και να ακυρώσει τη συνέντευξη που είχε προγραμματίσει για την Τρίτη το βράδυ. Πράγματι έτσι και έγινε.

Η συνέντευξη του Α. Τσίπρα αναβλήθηκε για την Τετάρτη το βράδυ, αλλά την ίδια στιγμή μετά από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος τη Δευτέρα το μεσημέρι η «βεβαιότητα» που εξέπεμψαν κομματικές πηγές της Κουμουνδούρου ότι «η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών για όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες στην Βουλή» πυροδότησαν νέο κύκλο έντασης με τον Π. Καμμένο, ο οποίος με τη σειρά του την Δευτέρα το βράδυ έκανε επίδειξη ισχύος με νέες διαρροές του τύπου ότι «θα τους κάνω να τρέχουν πίσω μου και να με παρακαλάνε».

Διοχέτευσε προς τα ΜΜΕ ότι αρνείται να συναντηθεί με τον Α. Τσίπρα και ας υπήρχαν πληροφορίες ότι επικοινωνούσε μαζί του, ενώ την επομένη, δηλαδή την Τρίτη, γνωστοποίησε πως την ώρα που ο Α. Τσίπρας θα βρίσκεται στο στούντιο του OPEN την Τετάρτη το βράδυ, ο ίδιος θα πήγαινε να δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Α. Τσίπρας επικοινώνησε μαζί του αργά το απόγευμα της Τρίτης, αφού προηγουμένως είχε αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή για την αποκλιμάκωση της έντασης ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππας, προκειμένου να του εξηγήσει πως θα ήταν ωφέλιμο για την εικόνα τόσο της κυβέρνησης όσο και της χώρας, οι όποιες διαφορές τους σε σχέση με το Μακεδονικό, να μην επισκιάσουν την σπουδαιότητα της επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μέρκελ στην Αθήνα την Πέμπτη το απόγευμα, με την οποία είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί. Από την πλευρά του ο Π. Καμμένος συμφώνησε για ραντεβού με τον Α. Τσίπρα την Παρασκεύή και σε ένδειξη καλής θελήσεως πείστηκε να μην εμφανιστεί την Τετάρτη το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα