back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Nα υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και την διάκριση των εξουσιών

Διαβάστε επίσης

Την άποψη ότι “βρισκόμαστε σε έναν ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών στην πατρίδα μας”, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας του με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ ζήτησε αυτός να σταματήσει “με μία συλλογική αντίδραση” και ” να πούμε ένα μεγάλο όχι σε αυτές τις πρακτικές”.

Ο κ.  Μητσοτάκης υποστήριξε ότι “η εντύπωση που δημιουργείται ότι η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται από την κυβέρνηση για δικούς της πολιτικούς λόγους  υπονομεύει ευθέως την ποιότητα της Δημοκρατίας μας” .

Είναι “υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και την διάκριση των εξουσιών”, υπογράμμισε εξάλλου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος απηύθυνε και προσωπικό κάλεσμα στον πρωθυπουργό “να σταματήσει να αποδέχεται συμπεριφορές υπουργών,  τις οποίες δυστυχώς δεν καταδικάζει, που στοχοποιούν ευθέως και ονομαστικά δικαστικούς λειτουργούς και δημιουργούν πρωτοφανές προηγούμενο στη λειτουργία της Δημοκρατίας”.
Απηύθυνε εξάλλου κάλεσμα και στους ίδιους τους δικαστικούς λειτουργούς “να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούν τη δική τους συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία”.
Απόστολος Χονδρόπουλους
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα