back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Κουμουτσάκος: «Ο μόνος δρόμος θα είναι οι εκλογές»

Διαβάστε επίσης

«Αν όλα κλείσουν και κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών και το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ, σε μια επιζήμια για τη χώρα εξέλιξη, δεν θα προσθέσουμε ένα ακόμα έγκλημα, δηλαδή να καταγγείλουμε τη συμφωνία», τόνισε ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο.

Αναφερόμενος στη δήλωση Τζανακόπουλου περί Κυβέρνησης ανοχής, ο Tομεάρχης Eξωτερικών της ΝΔ, τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση μειοψηφίας, δεν θα έχει την πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση. Ο μόνος δρόμος θα είναι οι εκλογές. Μια Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να επιτελέσει το καθήκον της. Σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ θα κάνει πολιτικό αγώνα για να αποδείξει πόσο αρνητικό είναι αυτό για τα συμφέροντα της χώρας».

Στο ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από τη ΝΔ, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι «είναι μια επιλογή που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, θα προσμετρηθούν τα δεδομένα, θα τα κρίνουμε και θα το αποφασίσουμε όταν έρθει η ώρα».

Τέλος, στην  ερώτηση για το κατά πόσο ο Πρόεδρος της ΝΔ, μπορεί να έρθει σε δύσκολη θέση στη συνάντηση που θα έχει με τη Γερμανίδα καγκελάριο για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι: «η κ. Μέρκελ είναι έμπειρη και μεγάλη πολιτικός, και είμαι βέβαιος ότι γνωρίζει καλά ότι οι έξωθεν παρεμβάσεις και υποδείξεις σε μια χώρα όπου η συντριπτική της πλειοψηφία είναι αρνητική, φέρνουν λιγότερα αποτελέσματα απ αυτά που αποσκοπούν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα