back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Telegraph: Η Μέι εξετάζει την εκ νέου αναβολή της ψηφοφορίας για το Brexit

Διαβάστε επίσης

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξετάζει να αναβάλει εκ νέου την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για την επικύρωση της συμφωνίας αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λιγότερο από τρεις μήνες πριν την καταληκτική ημερομηνία για το Brexit, αναφέρει στην κυριακάτικη έκδοση η εφημερίδα Telegraph.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι βοηθητικά στελέχη της Μέι πιστεύεται ότι καταρτίζουν σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η έγκριση της συμφωνίας από τους βουλευτές να εξαρτάται από περαιτέρω παραχωρήσεις που θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Telegraph υπογραμμίζει ότι η κίνηση έχει ως στόχο να συμβάλει στην άμβλυνση των αντιθέσεων των αντιπολιτευόμεων στη συμφωνία που έχει συνάψει η ίδια με τις Βρυξέλες, επιτρέποντας παράλληλα να δοθεί περισσότερος χρόνος για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ.

Η Μέι αναγκάστηκε να αναβάλει τον Δεκέμβριο μια κρίσιμη ψηφοφορία για για τη συμφωνία Brexit, καθώς όλες οι προβλέψεις προμήνυαν την καταψήφιση αυτής στο κοινοβούλιο, ακόμη και από βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος της πρωθυπουργού.

Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για την εβδομάδα που ξεκινά από τις 14 Ιανουαρίου μετά από μια κοινοβουλευτική συζήτηση η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Η καταληκτική ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ είναι η 29η Μαρτίου και η αδυναμία της βρετανίδας πρωθυπουργού – η οποία εξυφαίνεται μέχρι σήμερα να μην συγκεντρώνει την κοινοβουλευτική έγκριση της συμφωνίας – έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες σε ηγέτες επιχειρήσεων και επενδυτές που φοβούνται ότι η χώρα κατευθύνεται προς μια οικονομικά επιζήμια έξοδο από την Ενωση χωρίς συμφωνία (“no-deal Brexit”).

Η Μέι επανέλαβε τις προειδοποιήσεις της για τις πιθανές συνέπειες της καταψήφισης της συμφωνίας, δηλώνοντας στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Mail ότι διακυβεύονται θέσεις εργασίας και οι βουλευτές θα θέσουν την δημοκρατία σε κίνδυνο αν δεν εκπληρώσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, οι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Συντηρητικών, θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν ένα “no-deal Brexit”, προτείνοντας το υπουργείο Οικονομικών να απωλέσει τις εξουσίες του χρηματοδότησης εκτάκτων αναγκών αν το κοινοβούλιο δεν συμφωνήσει η Βρετανία να εγκαταλείψει το μπλοκ χωρίς συμφωνία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα