back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για τα Θεοφάνεια

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων σε όλη τη χώρα, με αρκετούς τολμηρούς να βουτούν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στους εορτασμούς των Θεοφανίων στη Σύρο.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε «το Φως της Χριστιανοσύνης να φωτίζει τον Λαό μας και το Έθνος μας ώστε, με βάση την αθάνατη Ιστορική μας Κληρονομιά, να χτίσουμε, όλοι μαζί και υπό όρους αρραγούς ενότητας, το μέλλον που μας αναλογεί και μας αρμόζει. Να το χτίσουμε υπερασπιζόμενοι, στο ακέραιο και δίχως ίχνος υπαναχώρησης, τα Εθνικά μας Θέματα και Δίκαια και υπηρετώντας τις αρχές της σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα στο πλαίσιο σεβασμού της Δημοκρατίας, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Δικαιοσύνης, πρωτίστως δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Την Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια ώστε, μέσ’ από την τελική της ενοποίηση και ολοκλήρωση, να υπηρετεί, σύμφωνα με τους λόγους ίδρυσής της, την πρόοδο των Λαών της αλλά και τον πλανητικό της ρόλο. Ήτοι τον ρόλο του εγγυητή, σε διεθνές επίπεδο και κατ’ εφαρμογή του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου, των αρχών και αξιών του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, κατ’ εξοχήν δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Και την Διεθνή Κοινότητα ώστε, υπό συνθήκες ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης, να πορευθεί τον δρόμο που οδηγεί στην τελική καταξίωση του Ανθρώπου, τον δρόμο που του επιτρέπει να καταστεί, εν τέλει, εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού του».

Στη Σαμοθράκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καμαριώτισσας και στη συνέχεια μετέβη στο λιμάνι της Καμαριώτισσας για τον Καθαγιασμό των Υδάτων.

Ο πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος που ασπάστηκε τον Σταυρό μετά τον αγιασμό των υδάτων και είχε έναν σύντομο διάλογο με τον άνδρα που βούτηξε στα παγωμένα νερά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού ευχήθηκε στους άνδρες που βούτηξαν για τον Σταυρό είπε χαριτολογώντας στον έναν από αυτούς «εσύ πρέπει να κρύωσε πολύ όμως» και ρώτησε ποια μπορεί να είναι η θερμοκρασία του νερού.

Τον κ.Τσίπρα συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μετά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων, ο πρωθυπουργός θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης από το Δήμο Σαμοθράκης.

Στη Ραφήνα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το δικό του μήνυμα από τη Ραφήνα για την ημέρα των Θεοφανείων έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού ευχήθηκε σε όλους του Έλληνες και τις Ελληνίδες «το 2019 να είναι χρονιά φώτισης», δεν παρέλειψε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για τις κινήσεις του Πάνου Καμμένου και το φημολογούμενο «διαζύγιο» από την κυβέρνηση. «Φώτιση και Καμμένος είναι δύο έννοιες που δεν πάνε μαζί», ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εκλογές, υπογραμμίζοντας: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων και αυτό γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη που εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών».

Στον Πειραιά, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία χαρακτήρισε χρονιά αποφάσεων το 2019 και ευχήθηκε ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε μπροστά.

«Εύχομαι το Φως των ημερών να αγγίξει τις καρδιές μας. Να μας φωτίσει όλους πολίτες και πολιτικούς γιατί το 2019 είναι χρονιά αποφάσεων. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, να ζήσουμε καλύτερα. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε μπροστά. Χρόνια Πολλά!»

«Η καλύτερη ευχή είναι ο λαός μας να “φωτίσει” τον δρόμο για μια ζωή με δικαιώματα χωρίς φτώχεια και πολέμους» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μήνυμα πως πρέπει να φύγουν τα «δαιμόνια» από τη χώρα: «ο διχασμός, ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός και η στασιμότητα» έστειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων.

«Σήμερα σύμφωνα με την παράδοση, είναι η μέρα που διώχνουμε τα δαιμόνια.Που τρέπονται σε φυγή οι καλικάντζαροι. Και τα κακά δαιμόνια της χώρας μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας και κρίσης παραμένουν ο διχασμός, ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός, η στασιμότητα. Για να δούμε την Ελλάδα αλλιώς, αυτά πρέπει να νικήσουμε. Με τόλμη και σωφροσύνη. Καλή φώτιση σε όλους μας».

Δηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων έκανε και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.
«Το 2019 είναι μια σημαντική και Κρίσιμη χρόνια. Κρίσιμη για την Ευρώπη καθώς οι δυνάμεις της προόδου, οι δυνάμεις οι οποίες θέλουν να υπερασπιστούν την κυβερνητική πλειοψηφία θα δώσουν μια πολύ σκληρή μάχη απέναντι στις δυνάμεις της ξενοφοβιας και μισαλλόδοξιας που ξανά σηκώνουν κεφάλι στην Ήπειρο μας μετά από παρα πολλά χρόνια. Είναι όμως και μια κρίσιμη χρονιά για την χώρα μας καθώς η προσπάθεια για την ανάταση του λαού μας μετά από την πολυ δύσκολη και επώδυνη μνημονιακή περίοδο, καθώς επίσης η προσπάθεια για την επαναφορά της ανάπτυξης με όρους αυτή την φορά περιβαλλοντικης βιωσιμότητας και οικονομικής δικαιοσύνης. Είναι μια προσπάθεια την οποία θα συνεχίσουμε και είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα την επικροτήσει για μια ακόμη φορά».

Ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά

Με τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού εορτάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά τα Άγια Θεοφάνεια, χοροστατούντος του μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου.

Παρά το τσουχτερό κρύο, υπήρξαν τολμηροί που έπεσαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον Σταυρό, υπό τους ήχους των σειρήνων τριών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Στη Δεξαμενή Αθηνών, στο Κολωνάκι βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα