back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας με πυκνές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες

Διαβάστε επίσης

Με πυκνή χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους το κύμα κακοκαιρίας, με την ονομασία “Σοφία” σαρώνει αρκετές περιοχές της χώρας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει από χθές προβλήματα , κατά τόπους, με διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων , εγκλωβισμούς οδηγών και διακοπές ηλεκτροδότησεις.

Για σήμερα Παρασκευή σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Κεντρικό Ιόνιο και το Αιγαίο, καθώς και στις παραθαλάσσιες περιοχές τους, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα ενταθούν στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνότερες σε Ανατολική Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία . Χιονοπτώσεις αναμένονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά περιόδους κυρίως μετά το μεσημέρι και τις απογευματινές ώρες πιθανόν και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Αύριο Σάββατο οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική καθώς και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί και τις δυο ήμερες στα βόρεια και κατά τόπους θα είναι ολικός.

Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σήμερα Παρασκευή θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και από τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ, που αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Έπεται συνέχεια

Η κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Την Δευτέρα και την Τρίτη θα υπάρχουν νεφώσεις με χιονόνερο και σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε πεδινές περιοχές τόσο στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, όσο και στην Πελοπόνησσο. Η θερμοκρασία θα έχει μικρή πτώση  ενώ θα σημειωθεί παγετός.

Την Τετάρτη 9/1  προβλέπονται χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά.

 Στην «κατάψυξη» βρίσκονται οι περισσότερες ορεινές περιοχές της Ηπείρου, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας και σε πεδινές περιοχές.  Από τις 8:30 το πρωί χιονίζει και στην πόλη τα Ηγουμενίτσας.

Στην πόλη των Ιωαννίνων αυτή την ώρα ο υδράργυρος είναι στους -5 βαθμούς ενώ στο Μέτσοβο, την Βωβούσα και άλλα ορεινά χωριά κυμαίνεται από -7 έως -11 βαθμούς.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου συνιστά στους οδηγούς που κινούνται ειδικά στο επαρχιακό δίκτυο, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε όλο το οδικό δίκτυο της Ηπείρου δουλεύουν πυρετωδώς τα μηχανήματα ρήψης αλατιού καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών σε πολλά σημεία των δρόμων υπάρχει πάγος.

 

 

Προβλήματα στην ηλεκτροδότησης στα Φάρσαλα

Σε αρκετές περιοχές των Φαρσάλων του νομού Λάρισας, εντοπίζονται αυτή την ώρα προβλήματα ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της κακοκαιρίας που έχει πλήξει την περιοχή το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα σοβαρές βλάβες και διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε Βαμβακού, Ερέτρια Παλαιόμυλο, Αμπελιά και Νεράιδα Φαρσάλων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων ‘Αρης Καραχάλιος σημείωσε ότι τα προβλήματα προκλήθηκαν κυρίως από πτώσεις δέντρων, τονίζοντας πως γίνονται προσπάθειες από την ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση.

Αναφορικά με την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της περιοχής των Φαρσάλων, ο δήμαρχος τόνισε ότι παρά το αρκετό χιόνι που έχει πέσει, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ γίνεται προσπάθεια να διατηρούνται οι δρόμοι καθαροί σε όλες τις περιοχές αλλά και στα χωριά.

Χωρίς προβλήματα η λειτουργία του αεροδρομίου “Μακεδονία”

Κανονικά διεξάγονται οι απογειώσεις και προσγειώσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία, αφού από νωρίς το πρωί έγιναν όλες οι απαραίτητες διεργασίες που απαιτούνταν λόγω του χιονιά, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο PR manager της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.  Το snow control του “Μακεδονία” ενεργοποιήθηκε στις 6:45 και πραγματοποιήθηκαν πολλαπλές ρίψεις αλατιού σε διάφορα σημεία του αεροδρομίου μέχρι και τις 9 το πρωί. Πρόσθεσε δε ότι “τα εννέα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να επιχειρήσουν εκ νέου, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, λόγω της χαμηλής νέφωσης και όχι του χιονιά, συνολικά 11 πτήσεις ανακατευθύνθηκαν από το αεροδρόμιο Μακεδονίας σε αυτά των Καβάλας και Αθηνών.

Επιβεβλημένη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη Δυτικής Μακεδονίας

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου στη Δυτική Μακεδονία, με την κυκλοφορία επί της Εγνατίας Οδού να γίνεται ομαλά, όπως προκύπτει από την νέα ενημέρωση που εξέδωσε η αρμόδια Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Γρεβενών. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό διεξάγεται κανονικά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο νομό Καστοριάς, σύμφωνα με την αρμόδια διέθυνση αστυνομίας, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

*από το 22ο έως 31ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Αμυνταίου,

*από το 30ο έως 43ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου),

*από το 97ο έως 108ο χλμ. της Εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων (μέσω Επταχωρίου),

*σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και

*διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων από το 18ο έως 28ο χλμ της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα Εγνατίας Οδού Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο νομό Κοζάνης, σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση αστυνομίας. Συγκεκριμένα, αλυσίδες απαιτούνται στα εξής σημεία:

*στην Εθνική οδό Κοζάνης – Πτολεμαΐδας (κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Α27 Κοζάνη – Πτολεμαΐδα) και παλαιό τμήμα αυτής,

*από το 25ο έως 50ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας,

*από το 50ο έως 97ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων,

*σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο του Δήμου Εορδαίας,

*στο δημοτικό δίκτυο του Δήμου Κοζάνης και

*σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Επιβεβλημένη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο νομό Φλώρινα και ειδικότερα στα εξής σημεία:

*σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Φλώρινας, πλην του οδικού δικτύου λεκανοπεδίου Πρεσπών

*στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Α27 Πτολεμαΐδα-Φλώρινα-Νίκη και

*διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων από το 20ο έως 30ο χλμ της Επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

Στο νομό Γρεβενών, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 32ο έως 39ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ελασσόνας – Δεσκάτης. Οπως τονίζεται από την αρμόδια διεύθυνση αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στην Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση αστυνομίας Καστοριάς, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

*από το 22ο έως 31ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Αμυνταίου,

*από το 30ο έως 43ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου),

*από το 97ο έως 108ο χλμ. της Εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων (μέσω Επταχωρίου) και

σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τονίζεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το 18ο έως 28ο χλμ της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).

Κανονικά διεξάγεται ωστόσο, η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα Εγνατίας Οδού Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο νομό Κοζάνης, σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση αστυνομίας. Συγκεκριμένα, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στα εξής σημεία:

*στην Εθνική οδό Κοζάνης – Πτολεμαΐδας (κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Α27 Κοζάνη – Πτολεμαΐδα) και παλαιό τμήμα αυτής,

*από το 25ο έως 50ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας,

*από το 50ο έως 97ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων,

*σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο του Δήμου Εορδαίας,

*στο δημοτικό δίκτυο του Δήμου Κοζάνης και

*σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι και οι οδηγοί που θα μετακινηθούν στο οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας. Ετσι, σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση αστυνομίας, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Φλώρινας, πλην του οδικού δικτύου λεκανοπεδίου Πρεσπών. Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Α27 Πτολεμαΐδα-Φλώρινα-Νίκη, ενώ έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων από το 20ο έως 30ο χλμ της Επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Χαλκιδικής

Με δυσκολία διεξάγεται εν μέσω της κακοκαιρίας “Σοφία” η κυκλοφορία των οχημάτων στο νομό Θεσσαλονίκης, επισήμανε ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, γνωστοποιώντας δε ότι “ήδη αποφασίσαμε να κηρύξουμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νομό Χαλκιδικής”.

Τονίζοντας ότι οι περιφερειακοί δρόμοι προς τα νοσοκομεία και το αεροδρόμιο είναι ανοιχτοί, ο κ. Στεργιάδης απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς, “να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, αλλά και να είναι εξοπλισμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο”. Παράλληλα, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς, να φροντίζουν πάντα να αφήνουν μια λωρίδα κενή, ώστε “να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους τα 75 μηχανήματα-αλατιέρες που βρίσκονται στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος επισήμανε ότι τα προβλήματα που προέκυψαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι “πολλά οχήματα επιχείρησαν να ανέβουν την Καρδία, χωρίς να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες”. Το αποτέλεσμα ήταν η τροχαία να προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αποκλείοντας το ρεύμα του αυτοκινητόδρομου προς Χαλκιδική στο ύψος του κόμβου Αεροδρομίου και εκτρέποντας την κυκλοφορία των οχημάτων προς τη λεωφόρο Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Μεταξύ άλλων, ο κ. Στεργιάδης επισήμανε ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση “η “Σοφία” αναμένεται να σκληρύνει τη στάση της τις επόμενες ώρες”.

 

Κέρκυρα: Μετά από 13 χρόνια στα λευκά και η πόλη της Κέρκυρας

Στα λευκά ντύθηκε και η πόλη της Κέρκυρας, καθώς μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή, «κύμα» χιονόπτωσης κάλυψε μέσα σε λίγα λεπτά όλη την πόλη και τα προάστια.

Οι Κερκυραίοι, που είχαν να δουν τόσο χιόνι στην πόλη τους, εδώ και 13 χρόνια, έζησαν σήμερα απίστευτες στιγμές καθώς κατάφεραν πολλοί από αυτούς να παίξουν και χιονοπόλεμο.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού, παρ’ όλα αυτά η Τροχαία συνιστά την προσοχή των οδηγών καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι που δεν είναι ορατοί.

Ορεινή Αργολίδα, χιόνια

Πυκνή χιονόπτωση στη Λάρισα

Πυκνή χιονόπτωση καταγράφεται στην πόλη της Λάρισας λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, δίνοντας συνέχεια στο καιρικό φαινόμενο που έχει πλήξει ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλίας.

Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές, ενώ μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται αύριο Σάββατο, όπου σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο υδράργυρος θα βρίσκεται κάτω από το μηδέν για αρκετό διάστημα της ημέρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία έχει δοθεί εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας σε φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην ΠΑΘΕ, από 320ο (όρια με Ν. Μαγνησίας) έως 400ο

χλμ. (όρια με Ν. Πιερίας), ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής περιοχές του νομού:

– Επαρχιακό και Εθνικό δίκτυο Ελασσόνας και Φαρσάλων

– Επ. Οδός Αγιόκαμπου – Σκλήθρου

– Επ. Οδός Ελάφου – Σκλήθρου.

– Επ. Οδός. Συκουρίου – Σπηλιάς, από 5ο χλμ.

– Επ. Οδός Δήμητρας – Ανατολής, από 3ο έως 18ο χλμ.

– Επ. Οδός Μεγαλόβρυσου – Ανατολής.

– Π.Ε.Ο. Φαρσάλων – Βόλου

-Π.Ε.Ο. Φαρσάλων – Λάρισας

– Π.Ε.Ο. Φαρσάλων – Λαμίας

– Eπ. Οδός Γόννων – Καλλιπεύκης, από το 10ο χλμ

– Επ. Οδός Τεμπών – Αμπελακίων, από το 5ο χλμ

– Επ. Οδός Στομίου – Καρίτσας

– Δημ. Οδός Στομίου – Καρυτσάς

– Δημ. Οδός Πυργετού -Κρανέας

– Δημ. Οδός Κάτω Αίγανης – Αίγανη

– Επ. Οδός Αγιάς – Μελίβοιας, από 3ο έως 8οχλμ

– Επ. Οδός Σωτηρίτσας – Μελίβοιας, από 8ο έως 15ο χλμ

Χαλκιδική: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε σημεία του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής, με σκοπό την ασφάλεια των οδηγών, αλλά και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, λόγω της κακοκαιρίας “Σοφία”, αποφάσισε να προχωρήσει η Διεύθυνσης Αστυνομίας της περιοχής.

Συγκεκριμένα, από σήμερα μέχρι και αύριο στις 11.30 το πρωί, τίθεται σε ισχύ προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών και λεωφορείων οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, στα εξής οδικά σημεία:

*στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου από το 29ο έως το 60ο χιλιόμετρο,

*στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 49ο έως το 116ο χιλιόμετρο,

*στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από το 60ο έως το 85ο χιλιόμετρο,

*στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (μέσω Παλαιοκάστρου) από το 49ο έως το 63ο χιλιόμετρο,

*στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 60ο έως το 85ο χιλιόμετρο (Παλαιόκαστρο έως Αρναία),

*στην Επαρχιακή Οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας,

*στην Επαρχιακή Οδό Αρναίας – Στανού,

*στην Επαρχιακή Οδό Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγιάς – Γοματίου – Ιερισσού,

*στην Επαρχιακή Οδό Ρεντίνας – Ουρανούπολης από το 15ο έως το 61ο χιλιόμετρο,

*εντός Δημοτικών Διαμερισμάτων Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Παλαιοκάστρου, Βάβδου, Γαλάτιστας, Σανών και Δουμπιών.

Για όλα τα υπόλοιπα οχήματα η κυκλοφορία θα διεξάγεται στα παραπάνω σημεία μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Υπογραμμίζεται ότι στην Πέλλα συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Προβλήματα στην Πελοπόννησο 

Στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης και σε σημεία του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Κορινθίας και της Αρκαδίας επικεντρώνονται τα προβλήματα στην περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στα παρακάτω σημεία:

*Στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 22ο χιλιόμετρο, έως το 40ο χιλιόμετρο, στα όρια του νομού Μεσσηνίας και από το 40ο χιλιόμετρο, έως το 44,5ο χιλιόμετρο, στα όρια του νομού Λακωνίας.

*Στην επαρχιακή οδό Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας, στο νομό Αρκαδίας.

Στην Κορινθία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις εξής περιοχές:

*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από το 14ο χιλιόμετρο και άνω.

*Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων – Καρυάς από 1ο χιλιόμετρο και άνω.

*Στην επαρχιακή οδό Γκούρας – Κιάτου, από το 1ο, έως το 17ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Γκούρας – Δερβενίου από το 1ο, έως το 18ο χιλιόμετρο

*Στην επαρχιακή οδό Γκούρας – Λυκούριας, από το 1ο, έως το 17ο χιλιόμετρο

*Στην επαρχιακή οδό Κιάτου- Γκούρας, από 10ο χιλιόμετρο και άνω.

*Στην επαρχιακή οδό Δερβενίου – Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο και άνω.

Στην Αρκαδία, είναι αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Βουρβούρων – Αγίου Πέτρου.

Λάρισα, χιόνια

Χανιά: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Σε επιφυλακή βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων καθώς στην περιοχή αναμένεται από αύριο Σάββατο ένταση των καιρικών φαινομένων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση , «λόγω των αναμενόμενων χιονοπτώσεων για αύριο Σάββατο 5-01-2019 οι οποίες πιθανόν να επεκταθούν μέχρι το βράδυ και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα του Νομού Χανίων το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων συνιστά τους πολίτες να είναι προσεκτικοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Οι πολίτες που κατοικούν σε περιοχές με προβλήματα από χιονοπτώσεις θα πρέπει να προμηθευτούν με υλικά θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες και να φροντίζουν για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια).

Οι κτηνοτρόφοι να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες ζωοτροφών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων

Χρήσιμες συμβουλές για τις ημέρες που επικρατεί παγετός δίνει η ΕΥΔΑΠ και αναφέρει αναλυτικά τις διαδικασίας προστασίας που πρέπει να ακολουθούν οι καταναλωτές.

Θερμαινόμενους χώρους διαθέτουν αρκετοί δήμοι στην Αττική. Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει δύο θερμαινόμενους χώρους στην οδό Σοφοκλέους 66  και στην συμβολή Πανόρμου 17 και Βαθέος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα