back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Ερίκ Ντρουέ, εμπνευστής των “κίτρινων γιλέκων” συνελήφθη και κρατείται

Διαβάστε επίσης

Ένας εκ των δύο βασικών εμπνευστών του κινήματος των “κίτρινων γιλέκων”, ο επαγγελματίας οδηγός Ερίκ Ντρουέ συνελήφθη χθες το βράδυ στο Παρίσι στη διάρκεια διαδήλωσης που είχε διοργανώσει ο ίδιος.

Δημοσιογράφος του franceinfo που ήταν μάρτυρας μπροστά στην σκηνή της σύλληψης του Ντρουέ από την αστυνομία, δήλωσε ότι το επεισόδιο συνέβη κοντά στην πλατεία Κονκόρντ. Ο νεαρός περπατούσε μαζί με 50 άλλα άτομα με κατεύθυνση την πλατεία, με σκοπό να αφήσουν αναμμένα κεριά για τους τραυματισμένους και τους νεκρούς που κατεγράφησαν όλες αυτές τις εβδομάδες των κινητοποιήσεων.

Η αστυνομία τον συνέλαβε με την κατηγορία της “οργάνωσης μη δηλωμένης διαδήλωσης” ενώ έκανε εξακρίβωση στοιχείων σε αρκετά άλλα άτομα που ήταν μαζί του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ο Ντρουέ, είχε προηγηθεί άλλη μία το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στη διάρκεια των διαδηλώσεων των “κίτρινων γιλέκων” στο Παρίσι και εκκρεμεί δίκη που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου.

Αντιδράσεις από Μελανσόν

Η σύλληψη του Ντρουέ, προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τα πολιτικά κόμμα, κυρίως την Ανυπότακτη Γαλλία και τον Εθνικό Συναγερμό. Ήδη εδώ και λίγες ημέρες, ο Ζαν Λικ Μελανσόν είχε εκφράσει δημόσια τον θαυμασμό του για τον Ντρουέ, συγκρίνοντάς τον μάλιστα με πρωταγωνιστές της γαλλικής επανάστασης.

Εχθές, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Μελανσόν απαίτησε την απελευθέρωση του Ντρουέ, τον οποίο χαρακτήρισε “φωνή του λαού”. Η βουλευτής της Ανυπότακτης Γαλλίας Καρολίν Φιάτ, από την πλευράς της, δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί ο Ντρουέ “ενοχλεί τόσο την κυβέρνηση”.

Σκανδαλώδης η σύλληψη για τον Εθνικό Συναγερμό

“Ο Ντρουέ έπρεπε να κληθεί αύριο στο τμήμα, αυτός ο τρόπος σύλληψης είναι εντελώς ανεύθυνος”, εκτίμησε ο ταμίας του Εθνικού Συναγερμού Βαλεράντ Ντε Σεν-Ζιστ. Δεν ήταν όμως το μόνο στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λε Πεν που αντέδρασε αφού έγιναν στην συνέχεια και πολλές άλλες δηλώσεις που έκαναν λόγο για “σκανδαλώδη σύλληψη”, για “ντροπή της αστυνομίας” ενώ εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον Εμανουέλ Μακρόν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα