back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν θέλω να εμπλέξω την Μέρκελ στην εσωτερική μας πολιτική»

Διαβάστε επίσης

Στην επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, την επόμενη εβδομάδα, στην Αθήνα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βαυαρία.

Απαντώντας σε ερώτηση στη συνεδρίαση των Χριστιανοκοινωνιστών προανήγγειλε και δική του συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, σημειώνοντας:

«Είναι κατάλληλη στιγμή για να συζητήσουμε που βρισκόμαστε για να δούμε τι έχουμε πετύχει και τι όχι. Διότι η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολλά περισσότερα βήματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά δεν έγιναν λόγω των πολιτικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης».

«Δεν θέλω να εμπλέξω την καγκελάριο στην εσωτερική μας πολιτική συζήτηση. Έχω μια πολύ καλή προσωπική σχέση μαζί της και ευελπιστώ, με την εντολή των Ελλήνων πολιτών, να συνεργαστούμε και μετά τις επόμενες εκλογές», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Γερμανίας – Ελλάδας τόνισε πως «είναι σημαντικό να αφήσουμε πίσω μας στερεότυπα που υπάρχουν στην Ελλάδα για τη Γερμανία, αλλά συχνά και στη Γερμανία για την Ελλάδα».

«Η Μέρκελ στήριξε την χώρα μας κατά τη διάρκεια μία δύσκολης περιόδου»

«Η καγκελάριος Μέρκελ θα επισκεφθεί την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα. Στήριξε την χώρα μας κατά τη διάρκεια μία δύσκολης περιόδου και έχουμε φτάσει στο σημείο, όπου χρειάζεται πλέον να μιλήσουμε για το μέλλον», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

«Ο στόχος μου είναι να αφήσουμε τα οδυνηρά χρόνια της κρίσης πίσω μας και να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα αναπτυχθεί αξιοποιώντας τις δυνατότητές της. Η πρώτη προτεραιότητα μου είναι να δημιουργήσουμε πολλές θέσεις εργασίας, ώστε οι νέοι που είναι άνεργοι να βρουν δουλειά. Και να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι Έλληνες που έφυγαν από την Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης, θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα