back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Γεραπετρίτης για υπόθεση Novartis: «Το κατηγορητήριο καθίσταται ευάλωτο και σαθρό»

Διαβάστε επίσης

«Το κατηγορητήριο (για την υπόθεση Novartis) καθίσταται πάρα πολύ ευάλωτο, σαθρό και κατά πάσα πιθανότητα θα καταπέσει στη βάση του, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2».

«Η σαθρότητα του κατηγορητηρίου δημιουργεί και ηθικής τάξεως ζητήματα νομικά και πολιτικά», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, «τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μία κυνική χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Για να έχουμε Δημοκρατία πρέπει να έχουμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».

N. Παναγιωτόπουλος: «Κακοστημένη σκευωρία που καταρρέει βήμα-βήμα»

«Η υπόθεση Novartis είναι μια κακοστημένη σκευωρία που καταρρέει βήμα – βήμα, και αυτό αποδεικνύεται με τις τελευταίες εξελίξεις», τόνισε ο τομεάρχης δικαιοσύνης της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επίσης στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2».

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ, να καλέσει σε πανστρατιά τους επικεφαλής των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας για αποτροπή από κοινού της επιχειρούμενης θεσμικής εκτροπής, τόνισε ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η πρωτοβουλία του ντε φάκτο υπουργού Δικαιοσύνης -όπως χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προς τους δικαστικούς λειτουργούς με προτροπές και κεκαλυμμένες απειλές, να πράξουν αυτό που αυτός θεωρεί σωστό.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χούντα δεν έχουμε, αλλά πως μια χούντα θα μπορούσε να κάνει χειρότερα πράγματα απ’ αυτά που έκανε η κυβέρνηση. Οι Ούγγροι και οι Πολωνοί ήταν προσκοπάκια μπροστά σε αυτά που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα».

Παράλληλα, άφησε αιχμές και για τους χειρισμούς της δικαιοσύνης, λέγοντας: «Υπάρχουν πάρα πολλά λάθη και παρατυπίες στη διαδικασία, που μας κάνουν να έχουμε σοβαρές υπόνοιες, για μεθόδευση με συγκεκριμένες στοχεύσεις, δηλαδή την ενοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, με στοιχεία της δικαιοσύνης πρόθυμα δυστυχώς να εργαλειοποιούνται για να στηθεί αυτή η μεθόδευση. Ο δικαστής είναι σωστός δικαστής, όταν ανθίσταται στις πιέσεις της κυβερνητικής εξουσίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα