back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έρχονται λουκέτα σε πάνω από 800 τραπεζικά καταστήματα

Διαβάστε επίσης

Λουκέτο σε πάνω από 800 καταστήματα που συνεπάγεται μείωση του δικτύου του κατά 40% και πλέον ετοιμάζονται να βάλουν την τρέχουσα τριετία οι ελληνικές τράπεζες με συνέπεια τη δραστική μείωση και του αριθμού του προσωπικού τους.

Στο πλαίσιο του περιορισμού του λειτουργικού κόστους και σε συνδυασμό με την επέκταση της χρήσης των νέων τεχνολογιών οι τράπεζες θεωρούν πως ένα δίκτυο 1000 καταστημάτων αθροιστικά είναι απολύτως επαρκές για τη λειτουργία τους
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη του 2017 τα καταστήματα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ήταν 1985 και στο τέλος του 2018 αριθμούσαν σε κάτι παραπάνω από 1800, γεγονός που δείχνει ότι έκλεισαν περί τα 180 καταστήματα τον τελευταίο χρόνο ενώ αποχώρησαν περί τους 3.000 υπαλλήλους κυρίως μέσω προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου.

Τη μεγαλύτερη μείωση δικτύου είχε η Τράπεζα Πειραιώς που έκλεισε άνω από 60 καταστήματα και ακολουθεί η Eurobank με περίπου 50 καταστήματα.

Η τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να έχει το μεγαλύτερο δίκτυο στη χώρα με περίπου 600 καταστήματα και η Eurobank πλέον το μικρότερο με κάτω από 350 καταστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ernst & Young για λογαριασμό της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, το 67% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το internet για τις συναλλαγές του με τις τράπεζες, ενώ το ποσοστό των χρηστών Smartphone ξεπερνά το 66% στα τέλη του 2017. Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες επενδύουν ειδικά στην τεχνολογία για συναλλαγές μέσω υπολογιστή με τις Alpha και Eurobank να πρωτοπορούν και την Πειραιώς να έχει μείνει πίσω παρά το γεγονός ότι έχει αρχίσει πιλοτικά να λειτουργεί καταστήματα χωρίς υπαλλήλους.

Νίκος Καρούτζος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα