back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τα πιο σημαντικά ιατρικά επιτεύγματα του 2018

Διαβάστε επίσης

Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν το 2018 στον τομέα της ιατρικής, στις οποίες συνέβαλε η ιατρική τεχνολογία και η φαρμακολογία.

Αυτά είναι ορισμένα από τα ιπιο σημαντικά ατρικά επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε.

Τρεις παράλυτοι ασθενείς περπάτησαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Ελβετοί ερευνητές ανέφεραν νωρίτερα το 2018 ότι η επιστήμη της διέγερσης της σπονδυλικής στήλης βελτιώθηκε σε τέτοια έκταση ώστε 3 πρώην παράλυτοι ασθενείς να μπορούν τώρα να περπατούν.

Εμφυτεύσιμα ηλεκτρόδια που παρέχουν ηλεκτρική διέγερση στη σπονδυλική στήλη επέτρεψαν την κίνηση σε προηγουμένως παράλυτα πόδια. Η μέθοδος ωστόσο δεν θεωρείται ακόμα θεραπεία της παράλυσης αλλά ένας νέος τρόπος που μπορεί να γίνει η αποκατάσταση, δηλώνουν ερευνητές.

Γεννήθηκε μωρό από μεταμοσχευθείσα μήτρα νεκρής δότριας

Μήτρες από νεκρές δότριες έχουν μεταμοσχευθεί στο παρελθόν, αλλά τώρα ανακοινώθηκε το πρώτο περιστατικό που η διαδικασία οδήγησε σε κύηση και τοκετό. Αν και η διαδικασία είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο και η διαφορά μεταξύ μεταμόσχευσης μήτρας από δότριες εν ζωή και μη, χρειάζεται περισσότερη έρευνα, η επιτυχία αυξάνει σημαντικά τη δεξαμενή των δοτριών για γυναίκες που χρειάζονται μήτρα με σκοπό τη σύλληψη.

Καρκίνος του πνεύμονα

Τον Μάιο του 2018, δύο νέες έρευνες ανακάλυψαν ότι φάρμακο που σχεδιάστηκε να ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ασθενούς μπορεί ενδεχομένως να δώσει σημαντική ώθηση στην επιβίωση ασθενών με καρκίνο στον πνεύμονα. Η αγωγή επίσης μείωσε τον κίνδυνο εξάπλωσης του όγκου, σύμφωνα με ερευνητές του NYU Langone Health στη Νέα Υόρκη.

Πιο κοντά στο εμβόλιο κατά του καρκίνου;

Φάρμακο – εμβόλιο με 2 ουσίες που διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα εγχύθηκε απευθείας σε όγκους, σκοτώνοντας καρκινικά κύτταρα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ενδεχομένως να πλησιάζουν στο να γίνει πραγματικότητα το εμβόλιο κατά του καρκίνου.

Δεύτερη μεταμόσχευση προσώπου στον ίδιο ασθενή

Δεύτερη μεταμόσχευση προσώπου πραγματοποιήθηκε στον ίδιο ασθενή, για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά. Μεταμοσχεύθηκε νέο πρόσωπο σε ασθενή το 2018, ωστόσο αυτός το 2015 νόσησε και το μεταμοσχευμένο πρόσωπο έπρεπε να αφαιρεθεί. Τον Ιανουάριο του 2018 έγινε δεύτερη προσπάθεια μεταμόσχευσης, με επιτυχία.

 

  • Ετικέτες
  • 2018
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα