back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται το shutdown στις ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Απέτυχαν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων εχτές για να δοθεί τέλος στην αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους (shutdown), η οποία θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι την άλλη εβδομάδα.

Έπειτα από ολιγόλεπτη συνεδρίαση και με αρκετούς Γερουσιαστές να απουσιάζουν από την αίθουσα, η Γερουσία αποφάσισε ομόφωνα να διακόψει τις εργασίες της μέχρι τη Δευτέρα 10:00, τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) και να επανέλθει στην εξέταση του νόμου περί του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου από τις 16:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας).

Το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η χρηματοδότηση του τείχους που θέλει ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να εγερθεί στα νότια σύνορα της χώρας του με το Μεξικό, έχει οδηγήσει σε μερική παράλυση το ομοσπονδιακό κράτος επί 6 μέρες.

Νωρίτερα, σε δημοσίευμά της, η Wall Street Journal ανέφερε ότι δεν θα δημοσιεύονται τα οικονομικά δεδομένα που συγκεντρώνουν και επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης αναστολής λειτουργίας μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους.

Την περασμένη Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε διατεθειμένος να περιμένει όσο χρειαστεί, διατηρώντας το shutdown προκειμένου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των πέντε δισ. δολάριων για το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

Tον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, δείχνουν οι περισσότεροι Αμερικανοί ως υπεύθυνο για την μερική παράλυση του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από έρευνα της Ipsos και του πρακτορείου Reuters.

Mε το λεγόμενο shutdown να οδεύει στο να συμπληρώσει μία εβδομάδα και τους πρωταγωνιστές να παραδέχονται ότι πιθανότατα θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο, το 47% των σμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι φταίει ο Τραμπ έναντι ποσοστού 33% που επιρρίπτει την ευθύνη στους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου. Ένα πολύ μικρό ποσοστό (7%) θεωρεί υπεύθυνους τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα