back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης: “Αποτρόπαιο γεγονός η έκρηξη στο Κολωνάκι. Το πρόβλημα είναι κάποιοι θύλακοι πολιτικής βίας που εξακολουθούν να υπάρχουν και η πρόσμειξη πολιτικής βίας και οργανωμένου εγκλήματος, με Πανεπιστημιακά κτήρια που λειτουργούν ως αποθήκες πυρομαχικών και κρησφύγετα”

Διαβάστε επίσης

 

Αποτρόπαιο γεγονός, χαρακτήρισε την έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού  στο Κολωνάκι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κάνοντας αναφορά και στην βομβιστική επίθεση, λίγες ημέρες νωρίτερα,  στον ΣΚΑΙ και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Η Αθήνα είναι ασφαλής πόλη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της και πρέπει να παραμείνει. Το πρόβλημα είναι κάποιοι θύλακοι πολιτικής βίας που εξακολουθούν να υπάρχουν και η πρόσμειξη πολιτικής βίας και οργανωμένου εγκλήματος, με Πανεπιστημιακά κτήρια που λειτουργούν ως αποθήκες πυρομαχικών και κρησφύγετα” είπε ο κ Καμίνης στον Αθήνα 9.84, επισημαίνοντας πως τα Εξάρχεια είναι η πλέον δοκιμαζόμενη περιοχή, στο κέντρο.

Ο κ Καμίνης τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζονται πολιτική θέληση και σχέδιο. “Η Αθήνα από μόνη της, με 300 δημοτικούς αστυνομικούς, δεν επαρκεί. Πρέπει η χώρα να αντιταχθεί σε αυτά τα φαινόμενα. Συμπληρώνεται σχεδόν μισός αιώνας δράσης της τρομοκρατίας στη χώρα” είπε και αναφέρθηκε στο κάψιμο της Αθήνας το 2012 με καταστροφή 40 κτιρίων, στη βία στους δρόμους και την κρατούσα ανομία σε Παν/μιακά Ιδρύματα.

  *ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στην ανακήρυξη της Αθήνας από την Ευρωπαική Επιτροπή ως Πρωτεύουσας Καινοτομίας για το 2018. Οπως εξήγησε, η σύγχρονη καινοτομία εκτός από επιστημονική ,τεχνολογική διάσταση έχει και κοινωνική, πολιτική για την οποία βραβεύθηκε η πόλη μέσω συνεργασιών που δημιούργησε με πολίτες, ιδιωτικά ιδρύματα, εταιρίες, Πανεπιστήμια, ΜΚΟ, κρατικές, όπως και δημοτικές υπηρεσίες.

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΣΤΟΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

Η αναγέννηση της πλατείας Θεάτρου, πίσω από το Δημαρχείο και της Στοάς Εμπόρων στην οδό Βουλής (με παραχώρηση από το υπουργείο Εργασίας) επιτεύχθηκε με τη δημιουργία 15 καταστημάτων σε σημεία που είχαν ερημώσει. Ο Δήμος έδωσε κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες ώστε να ανοίξουν καταστήματα που θα στηρίζουν αστέγους, ανέργους και θα χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα υλικά. Για το σκοπό αυτό προβλέπεται η πλήρης χρηματοδότηση, για ένα 6μηνο, όλων των λειτουργικών τους αναγκών. “Στην περιοχή υπάρχουν πλέον εστίες φωτός, κίνησης και ζωντάνιας με νέες ξενοδοχειακές μονάδες και επιχορηγούμενες επιχειρήσεις, με στόχο να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να λειτουργήσουν μελλοντικά με δικά τους έσοδα. Βασικός μας σκοπός, η εξυπηρέτηση των ανθρώπων, των πιο αδύνατων και όχι μόνο το κέρδος ” είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Για το project “Σχεδία Αρτ” μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο Χρήστος Αλεφάντης. “Επανασχεδιάσαμε για επανάχρηση, τεύχη του περιοδικού των αστέγων ΣΧΕΔΙΑ, τα οποία δεν είχαν πωληθεί και δίνουμε δωρεάν μαθήματα επαναχρησιμοποίησης σε μακροχρόνια ανέργους άνω των 50 ετών” είπε χαρακτηριστικά .

Στον τρόπο με τον οποίο βλέπει μέσα από το φακό του την πόλη, αναφέρθηκε ο φωτογράφος Γιώργος Μαλεκάκης, επικεφαλής του εικαστικού φωτογραφικού project στην Πλατεία Θεάτρου, με ειδικά σεμινάρια, εκθέσεις και σύντομα και προιόντα.

Ειδική αναφορά έκανε ο Γιώργος Καμίνης στην επιτυχημένη αναμόρφωση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, μέσω του Impact Hub.

                              *ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Μέσα στο τελευταίο 6μηνο του έτους παραδόθηκαν 28 σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, ενώ μέσα στο 2019 θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή άλλων 70 για τα παιδιά της πόλης.

*ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ          ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, ΑΛΛΟΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑ

Ο Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε επίσης για το Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, άλλοτε κτίριο της Λυρικής Σκηνής Ολύμπια, όπως και για την ανακατασκευή του Σεράφειου Κολυμβητηρίου, που κατέρρευσε στο σεισμό του 1999, στη συμβολή της Πειραιώς με την Πέτρου Ράλλη, με δαπάνες από το κοινοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 *ΓΙΑ ΤΗ  ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ -ΑΙR Β ΑΝD B- 

Τον κίνδυνο να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία ιστορικών περιοχών της Αθήνας, λόγω του συγκεκριμένου φαινομένου επεσήμανε ο κ Καμίνης,που αναφέρθηκε παράλληλα και στα οφέλη από την τουριστική έκρηξη με 5,5 εκατομμύρια επισκέπτες τον τελευταίο χρόνο. “ Κάθε 40 χιλιάδες τουρίστες, δημιουργούν μια θέση εργασίας ,αλλά πρέπει να προσέξουμε να μην γίνουν απρόσιτες για τους έλληνες περιοχές όπως το Κουκάκι στην Αθήνα,αλλά και πχ η Σαντορίνη για δημόσιους λειτουργούς που αναζητούν εκεί κατάλυμα λόγω της εργασίας τους” είπε επικαλούμενος το παράδειγμα της πόλης του Μονάχου όπου απαγορεύθηκε η πρόσκαιρη εκμίσθωση διαμερισμάτων για διάστημα άνω των 8 εβδομάδων.

            *ΓΙΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2018

Περιλαμβάνει 230 δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα, με επίκεντρο και φέτος το Θησείο, που επιμελήθηκαν οι σκηνοθέτες Γιάννης Κακλέας και Φρόσω Λύτρα, με την αμέριστη και ακάματη συμπαράσταση του Κώστα Μπιτζάνη και της Πόπη Διαμαντάκου και την  Φιλαρμονική του Δήμου.

Μικρά και μεγάλα εικαστικά γεγονότα θα λάβουν χώρα στο κέντρο με  καθοριστική τη συμμετοχή για φέτος του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου σε ένα ονειρόδραμα για την Πρωτοχρονιά με αγγέλους,χορευτές και ξυλοπόδαρους και κεντρική ιδέα τις λέξεις Φιλοξενία, Αγάπη και Ονειρο για να γίνεται η ζωή πιο ανθρώπινη, προτρέποντάς μας στο καλό. Τη σκυτάλη θα πάρει αργότερα η Χριστίνα Μαξούρη με αγαπημένα τραγούδια και το σύνθημα για το λαικό πανηγύρι  μετά την Πρωτοχρονιά θα δόσουν η Κατερίνα Κούκα με τον  συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα