back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πάπας Φραγκίσκος: Ζήστε με απλότητα

Διαβάστε επίσης

Έκκληση στους πιστούς στις ανεπτυγμένες χώρες, να ζήσουν μια πιο απλή και λιγότερο υλική ζωή απηύθυνε στο μήνυμά του ο Πάπας Φραγκίσκος, στη διάρκεια της λειτουργίας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, παραμονή των Χριστουγέννων.

Καταδίκασε επίσης την τεράστια “ψαλίδα” μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών λέγοντας ότι η γέννηση του Ιησού μέσα σε έναν φτωχικό σταύλο θα πρέπει να κάνει τον κόσμο να σκεφθεί το πραγματικό νόημα της ζωής. Είναι τα έκτα Χριστούγεννα του 82χρονου ως επικεφαλής της Ρωμαϊκής Καθολικής Εκκλησίας.
“Ας αναρωτηθούμε: Χρειαζόμαστε τελικά όλα αυτά τα υλικά αγαθά και πολύπλοκες διαδικασίες για να ζήσουμε; Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς όλες τις αχρείαστες υπερβολές και να ζήσω μια ζωή με μεγαλύτερη απλότητα;” είπε. “Για αρκετούς, το νόημα της ζωής βρίσκεται στο να έχουν και να αποκτούν υπερβολικά πολλά υλικά αγαθά. Μια ακόρεστη βουλιμία χαρακτηρίζει ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία ακόμα και σήμερα, που αποτελεί και κάτι παράδοξο, λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να γευματίζουν πολυτελώς όταν τόσοι πολλοί αγωνίζονται για να επιβιώσουν”.
Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Πάπας θα απευθύνει το καθιερωμένο μήνυμά του “Urbi et Orbi” (στην πόλη και τον κόσμο) από το μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου. Ο Φραγκίσκος, που κατάγεται από τη Λατινική Αμερική δίνει πάντα έμφαση στις ομιλίες του στην αντιμετώπιση της φτώχειας.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα