back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Κι άλλο παιδί νεκρό σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο Νέο Μεξικό

Διαβάστε επίσης

Ένα 8χρονο αγόρι από τη Γουατεμάλα πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, λίγες ημέρες μετά το θάνατο ενός 7χρονου κοριτσιού, επίσης από τη Γουατεμάλα.

Το αγόρι έδειξε “σημάδια πιθανής ασθένειας” τη Δευτέρα, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, και «έλαβε θεραπεία». Είχε μεταφερθεί, μαζί με τον πατέρα του, στο νοσοκομείο του Alamogordo, όπου διαγνώθηκε με συμπτώματα κρυολογήματος και πυρετό και αφού του παρασχέθηκε αγωγή, πήρε εξιτήριο. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα μεταφέθηκε ξανά στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά με ναυτία και εμετούς και λίγο μετά τα μεσάνυχτα άφησε την τελευταία του πνοή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια θανάτου του άτυχου παιδιού, ενώ οι αρμόδιες αρχές υποσχέθηκαν ανεξάρτητη και ενδελεχή έρευνα για το τραγικό αυτό περιστατικό. Ήδη έχουν ενημερωθεί σχετικά τόσο ο Γενικός Επιθεωρητής της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας όσο και η κυβέρνηση της Γουατεμάλας.

Η συνοριοφυλακή δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα πότε ο πατέρας και το 8χρονο αγοράκι εισήλθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή πόσο καιρό κρατούνταν στο συγκεκριμένο κέντρο στο Νέο Μεξικό.

Είναι το δεύτερο περιστατικό σε ένα μήνα με ένα παιδί μετανάστη που πεθαίνει μετά τη σύλληψή του από συνοριοφρουρούς των ΗΠΑ. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Γιακελίν Κάαλ, επίσης από τη Γουατεμάλα, πέθανε μετά τη σύλληψή της μαζί με τον πατέρα της από συνοριοφρουρούς στο Νέο Μεξικό.

Ο θάνατός της προκάλεσε επικρίσεις για τη μεταναστευτική πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τους Δημοκρατικούς και από συνηγόρους των μεταναστών, ενώ η διοίκηση Τραμπ είπε πως ο θάνατος της Καάλ δείχνει τους κινδύνους που εμπεριείχε το ταξίδι της και η απόφαση της οικογένειάς της να περάσει παράνομα τα σύνορα.

ΠΗΓΗ: abc.net.au, ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα