back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τον Ιούνιο η δίκη του Ντρουέ, εμπνευστή των “κίτρινων γιλέκων”

Διαβάστε επίσης

Προσωρινά ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε χθες βράδυ ο Ερίκ Ντρουέ, ένας εκ των εμπνευστών του κινήματος των “κίτρινων γιλέκων” που συνέλαβε η αστυνομία το Σάββατο στο Παρίσι.

Ο 36χρονος Ερίκ Ντρουέ συνελήφθη το Σάββατο, στη διάρκεια της έκτης πράξης των διαδηλώσεων των “κίτρινων γιλέκων”, στο Παρίσι. Ο Ντρουέ ήταν αυτός που έστησε την διαδήλωση – έκπληξη, πιάνοντας στον “ύπνο” τις γαλλικές αρχές. Και αυτό γιατί όλοι πίστευαν ότι το Σάββατο θα διεξαχθεί μία πορεία προς τις Βερσαλλίες, ενώ τελικά με μία ξαφνική του ανάρτηση στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας, ο 36χρονος επαγγελματίας οδηγός ανακοίνωσε ότι το σημείο του ραντεβού ήταν η Μονμάρτρη.

Μετά από ένα περίπου 24ωρο, ο Ντρουέ αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ έχει οριστεί δικαστήριο για την υπόθεσή του στις 5 Ιουνίου, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του.

Εικονικός αποκεφαλισμός Μακρόν

Στο μεταξύ σάλο έχει προκαλέσει το εικονικό δικαστήριο του προέδρου που έστησαν στην περιοχή Σαράντ στη νοτιοδυτική Γαλλία διαδηλωτές των “κίτρινων γιλέκων”. Ένα ομοίωμα του Εμανουέλ Μακρόν, αφού καταδικάστηκε, αποκεφαλίστηκε σε ένα θέαμα ιδιαίτερα σοκαριστικό και μακάβριο.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με ένα τραγούδι που έχει συνδεθεί με τον αντισημιτισμό και που τραγούδησαν οι διαδηλωτές στην Μονμάρτρη το Σάββατο, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης. Για “εγκληματικές πράξεις” έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ που ζήτησε “την ομόφωνη καταδίκη τους”, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ μίλησε για “διαδηλώσεις υποκινούμενες από το μίσος κατά των θεσμών της χώρας”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα