back to top
16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καμπανάκι για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε αεροπλάνα και αεροδρόμια της Μ. Βρετανίας από την Αλ Κάιντα

Διαβάστε επίσης

Ο Βρετανός υπουργός Ασφάλειας κρούει καμπανάκι κινδύνου για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα με στόχο αεροσκάφη και αεροδρόμια στη Μ. Βρετανία.

Όπως λέει ο Μπεν Γουάλας στην εφημερίδα Sunday Times, η Αλ Κάιντα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, εκτός από κτυπήματα “καμικάζι” σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιήσει ακόμη και drones παγιδευμένα με εκρηκτικά για να καταρρίψει επιβατικά αεροσκάφη, με στόχο να ξαναπάρει τα ηνία της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

Ο Βρετανός υπουργός Ασφάλειας είχε συναντηθεί με αξιωματούχους των μεγαλύτερων αεροδρομίων του Ηνωμένου Βασιλείου λίγες ημέρες πριν το χάος που προκάλεσε drone στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ κι όπως είπε στη βρετανική εφημερίδα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος “εσωτερικής τρομοκρατικής απειλής”.

“Ο κίνδυνος για την αεροπλοΐα είναι υπαρκτός καθώς αποτελεί άκρως επιθυμητό στόχο γι’ αυτούς τους τρομοκράτες. Η Αλ Κάιντα ανακάμπτει. Έχουν αναδιοργανωθεί, επεξεργάζονται ολοένα και περισσότερα σχέδια επιθέσεων στην Ευρώπη, έχουν εξοικειωθεί με νέες μεθόδους και εξακολουθούν να τρέφουν ”φιλοδοξίες” για επιθέσεις στην αεροπλοΐα”.

Αποκάλυψε ακόμα ότι τα υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών καταστρώνουν σχέδια και έχουν εγκρίνει κονδύλι 25 εκατομμυρίων στερλινών σε ερευνητικό πρόγραμμα για την θωράκιση της Βρετανίας από τέτοιες απειλές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα