back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θλίψη και θυμός στη δίκη του 13χρονου, που έχασε τη ζωλη του σε λούνα παρκ στο Ελληνικό

Διαβάστε επίσης

Μετά από τέσσερα χρόνια άρχισε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για το θάνατο του 13χρονου  που έχασε τη ζωή του στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Η μητέρα του άτυχου Βασίλη περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τη στιγμή που η φουσκωτή μπαλα, όπου βρισκόταν το παιδί με την 11χρονη αδελφη του “σηκώθηκε” από τον αέρα και τις προσπάθειες που έκανε με τον σύζυγό της να πιάσουν το σχοινί.

Στην κατάθεσή της η  μητέρα του παιδιού εμφανίστηκε κατηγορηματική,  ότι αν  υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, θα είχε αποτραπεί η τραγωδία. “Αν είχαν πάρει ανάλογα μέτρα ασφαλείας, που γνώριζαν ότι θα έπρεπε να τα είχαν πάρει, το παιδί δε θα είχε πεθάνει. Αν ο κύλινδρος ήταν αγκυροβολημενος, δεμένος  μέσα στην  πισίνα και είχε δίχτυ γύρω-γύρω, δε θα είχε γίνει τίποτα”, είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγορηματικος ότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, εμφανίστηκε  στην  κατάθεσή του  και ο πατριός του 13χρονου, τον οποίο μεγάλωσε από την ηλικία  των 2 χρόνων. Ο μάρτυρας λύγισε την ώρα που ανέφερε ότι λίγα λεπτά πριν γίνει το τραγικό συμβάν, έβγαζε φωτογραφίες τα παιδιά του.

” Τα παιδιά μπήκαν στο φουσκωτό. Τους έβγαζα φωτογραφίες. Κάποια στιγμή γύρισα για να τους βγάλω και βίντεο. Ακούω τη γυναίκα μου να φωνάζει “Μιχάλη, αέρας, τα παιδιά.” Ούτε δευτερόλεπτα δεν κράτησε. Είδα τη μπάλα να ανεβαίνει. Πήδηξα για να πιάσω το σχοινί αλλά δεν έφθανα. Το φουσκωτό χτύπησε με δύναμη άλλα παιχνίδια”, είπε  ο μάρτυρας  για  να  συνεχίσει  με  λυγμούς: ” Άκουσα τον Βασίλη να λέει στην αδελφή του ” Ελεάνα κρατήσου…..” Τα παιδιά είχαν λιποθυμήσει μέσα στον κύλινδρο. Αν ήταν έστω κι ένα σχοινί δεμένο, δε θα έχανα το παιδί μου”.

Στο δικαστήριο κατεθεσε και ο πρώην Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι αν και το λούνα παρκ δεν είχε άδεια λειτουργίας, πλήρωνε κανονικά ενοίκιο στον Δήμο.
“Ο Δήμος είχε μισθώσει τον χώρο.  Δεν ξέραμε ότι για τη λειτουργία λούνα παρκ χρειαζόταν άδεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εισηγήθηκαν σε εμάς ότι χρειάζεται άδεια λειτουργίας για το λούνα παρκ. Δεν ξέραμε ότι είναι παράνομο, γιατί με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε και τα προηγούμενα χρόνια”, είπε ο μάρτυρας.
Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, τυχόν ευθύνες του δήμου έχουν ελεγχθεί από τα ποινικά δικαστήρια κι έχει απαλλαγεί και στον δεύτερο βαθμό. Το δικαστηριο διέκοψε για τις 11 Ιανουαρίου 2019.
Μίνα Μουστάκα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα