back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νίκος Σοφιανός: “Το “παρών” που ψηφίσαμε για την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δεν έχει να κάνει με το πρόσωπό της. Είναι μια πάγια, συνολικότερη στάση μας σε σχέση με τη συγκρότηση αυτών των επιτροπών”

Διαβάστε επίσης

Το “παρών” που ψηφίσαμε για την τοποθέτηση της κυρίας Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δεν έχει να κάνει με το πρόσωπό της, αλλά είναι μια πάγια, συνολικότερη στάση που τηρούμε σε σχέση με τη συγκρότηση αυτών των επιτροπών, εκτός αν υπάρχουν κάποια θέματα που προσωποποιούνται σε ποινικά ή άλλα ζητήματα για τον υποψήφιο” δήλωσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Νίκος Σοφιανός, στον Αθήνα 9.84 και στον Αρη Τόλιο,

Οπως επεσήμανε ο κ Σοφιανός “ το παρών είναι πολιτική στάση, δεν θέλουμε να ρίξουμε νερό στο μύλο του αποπροσανατολισμού, της προσπάθειας στοχοποίησης κάποιων προσώπων από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιων άλλων, από πλευράς ΝΔ”.

             *ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο κ Σοφιανός είπε ότι “το ΚΚΕ την καταψηφίζει διότι στόχος της είναι η ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ στην ΕΕ, η ολοκλήρωση δηλαδή της ΝΑΤΟποίησης των δυτικών Βαλκανίων και διότι η ίδια η συμφωνία διατηρεί σπέρματα αλυτρωτισμού, που αξιοποιούνται και θα αξιοποιηθούν και στο μέλλον, αναγνωρίζοντας τον ορισμό της Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας που είναι ανιστόρητος και με τον οποίο διαφωνούμε ”.

Στο ερώτημα εάν η επίλυση των εθνικών θεμάτων μπορεί να τελεί σε εκκρεμότητα στο όνομα κάποιας ΝΑΤΟποίησης ή δυτικής διείσδυσης στα Βαλκάνια, ο κ Σοφιανός είπε ότι “οι διαδικασίες εξπρές για την εν λόγω συμφωνία υπαγορεύθηκαν από τους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ μέσα σε 6 μήνες, επειδή επείγουν αυτοί οι σχεδιασμοί. Αυτό καθορίζεται στη συμφωνία με το άρθρο 2, και δεν είναι επίλυση εθνικού θέματος, αλλά η ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο της ένταξης αυτής , αντιμετωπίστηκαν με την παληά συνταγή τα προβλήματα που υπήρχαν με τη γειτονική δημοκρατία, αφήνοντας αυτά τα σπέρματα αλυτρωτισμού στα οποία και προαναφέρθηκα”

Το πρόβλημα με τη γειτονική δημοκρατία δεν είναι το ονοματολογικό. Δεν εστιάζεται στο όνομα Βόρεια Μακεδονία. Εστιάζεται στο ότι η ίδια η συμφωνία αφήνει ανοικτό παντακάθαρα, το θέμα της Μακεδονικής γλώσσας και της Μακεδονικής εθνότητας και ως τέτοια είναι ανιστόρητη προσέγγιση. Αλλά η καρδιά της συμφωνίας είναι η είσοδος της FYROM στο ΝΑΤΟ.”

                                     *ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε ερώτημα για το ποιόν θα δώσει στήριξη το ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών και εφόσον δεν θα είναι η παράταξή του, ο κ Σοφιανός δεν έδωσε σαφή απάντηση λέγοντας: “Και σε αυτές τις εκλογές η “Λαική Συσπείρωση”θα δώσει τη μάχη με αξιώσεις, πατώντας στη δουλειά που έχει κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα