back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το καμένο ΙΧ , οι κάμερες ασφαλείας και ο εκρηκτικός μηχανισμός- Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ

Διαβάστε επίσης

Στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, στο υλικό από κάμερες ασφαλείας, αλλά και στο καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στα Πετράλωνα επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας  για την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.

Tις κινήσεις του οχήματος που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση της βόμβας έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του ΣΚΑΪ.
Τα πλάνα εξετάζονται καρέ-  καρέ από την Aντιτρομοκρατική υπηρεσία και σε συνδυασμό με άλλo οπτικό υλικό πλάνα από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίες,  επιχειρείται να χαρτογραφηθεί το δρομολόγια που ακολούθησαν οι βομβιστές.

Το όχημα εντοπίστηκε περίπου 15 λεπτά μετά την τοποθέτηση της βόμβας να φλέγεται στην οδό Ανθίου στα Άνω Πετράλωνα.
Όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί στις 18 Νοεμβρίου από την περιοχή της Νέας Ιωνίας και οι αρχές θεωρούν ως σχεδόν βέβαιο ότι από τότε, οι τρομοκράτες σχεδίαζαν την βομβιστική επίθεση.
Παράλληλα γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του χώρου-γκαράζ όπου είχαν κρύψει το όχημα για ένα μήνα.

Πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας με τις κινήσεις του οχήματος των τρομοκρατών παρουσίασε χθες ο ΣΚΑΪ.

Στην επίθεση , σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική μετείχαν τουλάχιστον επτά άτομα με καθορισμένους ρόλους. Δύο ή τρεις εξ αυτών αποτελούσαν την ομάδα που τοποθέτησε την βόμβα, ενώ άλλα δύο άτομα, ακολουθούσαν ως ομάδα υποστήριξης. Παράλληλα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα είχαν αναλάβει δυο ακόμα άτομα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει, ανάληψη ευθύνης και προκήρυξη κάποιας οργάνωσης, κάτι το οποίο αναμένει η ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να φωτιστούν λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο χτύπημα. 

 Κ.Παπακώστα: Με μεγάλη προσοχή η έρευνα

“Αυτή τη στιγμή γίνεται μια έρευνα για ένα πολυ σοβαρό χτύπημα το οποίο συνέβη. Τόσο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία όσο και υποστηρικτικές υπηρεσίες κάνουν με πολύ μεγάλη προσοχή την έρευνα”  ανέφερε στον “Αθήνα 9.84” η Κατερίνα Παπακώστα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σημείωσε δε οτι είναι πολύ πρόωρο να πει κανείς οτιδήποτε ενώ σημασία είναι να μην ξανασυμβεί.  “Δυστυχώς οι ακραίες φωνές παντού γύρω, σε όλη την Ευρώπη εντείνονται και αυτό θα πρέπει να μη μας αφήσει αδιάφορους και να μην αποφασίσουμε στην Ελλάδα να κάνουμε το σύνηθες δηλαδή να επιρρίψουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον. Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε το πρωτότυπο πια: να συνεννοηθούμε, να χαμηλώσουμε τους τόνους γιατί η ακραία πόλωση προφανώς δίνει ένα άλλοθι σε κάποιους να λειτουργούν με έναν τρόπο που είναι μακριά από τη δημοκρατία”

Μ.Χρυσοχοΐδης: Παθογένεια δεκαετιών από επίδοξους σωτήρες

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρώην υπουργός μίλησε στον Ηλία Κανέλλη με αφορμή τη βόμβα στον ΣΚΑΪ:
“Η δημοκρατία μας έχει μια παθογένεια εδώ και κάποιες δεκαετίες, όπου ένας κύκλος αίματος άνοιξε από κάποιους επίδοξους σωτήρες της χώρας, της δημοκρατίας με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί αθώοι άνθρωποι, να έχουν καταστραφεί περιουσίες” λέει στον “Αθήνα 9.84” ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρώην υπουργός, ο οποίος διετέλεσε και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Όπως ανέφερε στην εκπομπή του Ηλία Κανέλλη η Δημοκρατία δεν μπορεί να το ανέχεται.

“Επίμενουν κάποιες ομάδες, ουσιαστικά είναι οι ίδιοι άνθρωποι δεκαετίες τώρα, είναι ο ίδιος κύκλος ανθρώπων με κάποιους καινούργιους υπηρεσιακούς που βρίσκουν κάθε φορά. Αυτό λοιπόν θέλει ξερίζωμα. Δεν χρειάζεται καμια άλλη συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα. Η δημοκρατία δεν μπορεί να ανέχεται αυτό το πράγμα. Δηλαδή χρειάζεται άμεση διερεύνηση, εξάρθρωση, σύλληψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη αυτών των ανθρώπων. Είμαι βέβαιος όταν υπάρξει μια σοβαρή προσπαθεια από την πολιτική για την απομόνωσή τους από τις υπηρεσίες για τη σύλληψή τους και από την κοινωνία για την πλήρη απομόνωσή τους θα τελειώσουμε επιτέλους με αυτό το ζήτημα”

Δ.Μάρδας: Προβοκάτσια σε θέματα τρομοκρατίας διεθνώς

“Δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος να πει ότι δεν υφίσταται προβοκάτσια σε θέματα τρομοκρατίας διεθνώς” λέει στον “Αθήνα 9.84” ο Δημήτρης Μάρδας, βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών. “Η προσέγγιση ότι είμαστε ηθικοί αυτουργοί και όπως έλεγαν ότι οπλίσαμε το πιστόλι,ε  αυτά κάπου πρέπει να πατάνε.  Σαφώς καταδικάζουμε τη τρομοκρατία. Η καταδίκη είναι δεδομένη. Τώρα απο εκεί και πέρα ποια είναι η ερμηνεία, εδώ να βάλουμε κάποια πράγματα σε μια σειρά. Δηλαδή, γιατί έγινε αυτό τώρα που συζητείται ενας προυπολογισμός ο οποίος και λόγω του γεγονότος είχε εκτραπεί η συζητηση απο τον προυπολογισμό. Γιατί να γίνει τώρα και να μην γίνει μια εβδομάδα πριν ή μετά; ”

Newsroom Αθήνα 9.84 – Δ.Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα