back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατερίνα Παπακώστα στον Αθήνα 9.84: “Δυστυχώς, οι ακραίες φωνές εντείνονται και αυτό δεν θα πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους και να κάνουμε το σύνηθες, επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλο. Πρέπει να συνεννοηθούμε και να κατεβάσουμε τους τόνους, διότι η ακραία πόλωση δίνει άλλοθι σε κάποιους να λειτουργούν με τρόπο που είναι μακριά από τη Δημοκρατία”

Διαβάστε επίσης

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο της στάσης της, αναφορικά με τη υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στο Νεκτάριο Νώτη και την Τζίνα Μοσχολιού.

Για την βομβιστική επίθεση στον Σκάι και την εφημερίδα Καθημερινή και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, είπε ότι είναι πρόωρο να ειπωθεί ο,τιδήποτε δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και των υποστηρικτικών υπηρεσιών και επεσήμανε χαρακτηριστικά: Δυστυχώς,εντείνονται οι ακραίες φωνές και αυτό  θα πρέπει να μην μας αφήσει αδιάφορους  και να μην αποφασίσουμε να κάνουμε το σύνηθες επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλο. Πρέπει να συνεννοηθούμε και να κατεβάσουμε τους τόνους διότι η ακραία πόλωση δίνει άλλοθι σε κάποιους να λειτουργούν με τρόπο που είναι μακριά από τη Δημοκρατία”. 

Αναλυτικά:

Οπως είπε η κυρία Παπακώστα για τη συνθήκη των Πρεσπών, “το χρονικό διάστημα, στο οποίο η εν λόγω υπόθεση γίνεται αντικείμενο μη ορθής πολιτικής αντιμετώπισης από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων και με τη λογική ότι στα εθνικά θέματα δεν χωρά η όποια κομματική και ιδεολογική προέλευση, παρά μόνον το εθνικό συμφέρον, απέφυγα να γίνω μέρος του προβλήματος.Θεωρώ ότι εμείς θα γίνουμε μέρος της λύσης, παρακολουθώντας με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα…Χθες υπήρξε μια τροπολογία στην FYROM για το θέμα αυτό που μας απασχόλησε και μας δίχασε και την τύχη της οποίας θα παρακολουθήσουμε”…

Τζίνα Μοσχολιού: Ωστόσο από τη δική μας πλευρά η συμφωνία δεν αλλάζει.

Κατερίνα Παπακώστα: “Τι θα πει η συμφωνία δεν αλλάζει; Είναι λάθος αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα δεσμευτικό για την Ελλάδα αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που έχουν θέσει η χώρα μας και οι εταίροι.”

Στην επισήμανση ότι στην πρώτη παράγραφο της συμφωνίας των Πρεσπών το κείμενο προσδιορίζεται ως τελικό, η κυρία Παπακώστα τόνισε :Αν ήταν το τελικό δεν θα υπήρχαν τροποποιήσεις, τροπολογίες τις οποίες ήδη η γειτονική χώρα οργανώνει για το Σύνταγμά της. Θεωρώ ότι η πρότασή μου να υπάρχει ερμηνευτική δήλωση ειδικά για το θέμα της εθνότητας -ότι δηλαδή δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα- φαίνεται ότι εισακούστηκε, γιατί είδα να κατατίθεται στο Κοινοβούλιο της FYROM τροπολογία επ αυτού του θέματος, το οποίον -εφόσον επιλυθεί-συνιστά εξαιρετικά θετική εξέλιξη.”

*ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας όσον αφορά την βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και την εφημερίδα Καθημερινή, εκτίμησε ότι είναι πρόωρο να ειπωθεί ο,τιδήποτε, δεδομένων των εν εξελίξει ερευνών της Αντιτρομοκρατικής και των άλλων υπηρεσιών ασφαλείας.

Οπως είπε : “ Τόσο η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία όσο και οι άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες διενεργούν με πολύ μεγάλη προσοχή την έρευνα. Είναι πολύ πρόωρο να πει κανείς οτιδήποτε. Αυτό που έχει σημασία είναι να μη μας ξανασυμβεί. Δυστυχώς, οι ακραίες φωνές εντείνονται σε όλη την Ευρώπη και αυτό δεν θα πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους .Ετσι, δεν θα πρέπει να κάνουμε το σύνηθες για εμάς στη Ελλάδα, δηλαδή να επιρρίψουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον. Πρέπει να συνεννοηθούμε και να χαμηλώσουμε τους τόνους , καθώς η ακραία πόλωση προφανώς δίνει άλλοθι σε κάποιους να λειτουργούν με τρόπο που είναι μακριά από τη δημοκρατία.” 

*ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ Η ΠΟΛΩΣΗ

Η πόλωση αφορά όλους, αλλά σημασία έχει τι σχεδιασμό κάνουμε. Εάν κάποιοι επενδύουν στην πόλωση προκειμένου να κρύψουν- ενδεχομένως- την έλλειψη πολιτικής πρότασης είναι κακό, διότι υποχρεώνονται και οι άλλες δυνάμεις να παρακολουθήσουν και αυτό συνιστά παθογένεια, που πρέπει να αλλάξει”.

                                 *ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  

Τέλος , όσον αφορά τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση η κυρία Κατερίνα Παπακώστα επεσήμανε: “Δεν ανήκουμε στην ίδια πλευρά ιδεολογικά, ούτε προερχόμαστε από την ίδια αφετηρία. Απλώς ενώνουμε δυνάμεις για τη χώρα όπως έγινε και στην προηγούμενη συγκυβέρνηση. Καθένας έχει τον διακριτό του ρόλο, την ιδεολογική του αφετηρία, όπως και την πολιτική του πρόταση”.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα