back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Ζουρ Φιξ» της Λώρης Κέζα

Διαβάστε επίσης

Ο Ιωσήφ Ρεμούνδος, με καταγωγή από το Αγάπι της Τήνου, συνταξιούχος κατασκευαστής κουμπιών, σχεδιάζει μία ηρωική έξοδο από τη ζωή , κάνοντας σεξ μέχρι τελικής πτώσης. Ο βίος του ήταν πλούσιος σε εμπειρίες και οι γυναίκες που κατέκτησε πολλές. Δε σκέφτηκε ούτε στιγμή να εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη, αλλά δεν έπαψε ποτέ να είναι κυνηγός. Η οικονομική κρίση δεν τον αφήνει αλώβητο, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένος να κάνει εκπτώσεις.

Κάθε Πέμπτη κρυφακούει τους διαλόγους μιας παρέας γυναικών, στο ζουρ φιξ ραντεβού τους στου Ζόναρς. Οι ιστορίες τους μπερδεύονται με τις δικές του, η μνήμη ανασύρει τις ερωτικές περιπέτειες του παρελθόντος , που η εικαστική τους αναπαράσταση αλλάζει , παράλληλα με την όψη της Αθήνας, τα τελευταία 50 χρόνια.

Η δημοσιογράφος και αρθρογράφος, Λώρη Κέζα, που τα τελευταία χρόνια ζει στον Καναδά , επιλέγει ως λογοτεχνικό ήρωα έναν 70άχρονο παλαιάς κοπής, που αναζητεί την αποδοχή και το θαυμασμό και που το μόνο που του απομένει την εποχή της παρακμής, είναι η παρηγοριά των γυναικών. Μέσα από τη δική του ιστορία, ξεδιπλώνεται και η ιστορία του τόπου, οι πολιτικές ταραχές, οι παθογένειες, τα σκάνδαλα, αλλά αναδύεται και το άρωμα μιας εποχής τρυφερής , νοσταλγικής και ανέμελης .

Ένα μυθιστόρημα ανθρώπινο, σαρκαστικό, ενίοτε τολμηρό, που μας υπενθυμίζει ότι για να ευτυχίσουμε δεν μας είναι απαραίτητη η αποδοχή των πολλών, αλλά η αγκαλιά των ανθρώπων που αγαπάµε, των λίγων και εκλεκτών.

Το βιβλίο της της Λώρης Κέζα , Ζουρ Φιξ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ

Έλενα Χατζηιωάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα