back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στο Στρασβούργο ο Μακρόν μετά την Σύνοδο των Βρυξελλών

Διαβάστε επίσης

Λίγο πριν αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες και την Σύνοδο Κορυφής, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει απευθείας στο Στρασβούργο και να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της Τρίτης.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος από τις Βρυξέλλες, μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής, ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει απευθείας στο Στρασβούργο για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά της πόλης αλλά και για να ευχαριστήσει τις αστυνομικές δυνάμεις.

Με την ευκαιρία, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την “πράξη αλληλεγγύης” του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων, όπως άλλωστε έκανε νωρίτερα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο Στρασβούργο ο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και με αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση εναντίον του δράστη χθες το βράδυ.

Θυμίζουμε ότι στο Στρασβούργο βρίσκεται ήδη ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ.

Για κίτρινα γιλέκα

Ο Γάλλος πρόεδρος, αναφέρθηκε επίσης, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου και στα “κίτρινα γιλέκα” που αύριο ετοιμάζονται για την “πέμπτη πράξη” των κινητοποιήσεών τους. Σημείωσε ότι η χώρα “έχει ανάγκη από ηρεμία και από τάξη” και ότι “χρειάζεται να ξαναβρεί την φυσιολογική της λειτουργία”.

“Απάντησα ήδη στα αιτήματα των κίτρινων γιλέκων”, δήλωσε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι ο διάλογος “δεν γίνεται με κατάληψη του δημοσίου χώρου ή με βία”.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα